Онкологи назвали п’ять звичок, які можуть стати причиною раку

Найбільш частими причинами виникнення пухлин служить пристрасть до куріння і зловживання алкоголем.

Вчені з Американського онкологічного товариства в Атланті виявили взаємозв’язок між людськими звичками і статистикою онкологічних захворювань. Про результати цих досліджень повідомляє портал Medlinks.

Імовірність розвитку захворювання на рак стравоходу й слизової оболонки порожнини рота значно підвищується у тих, хто віддає перевагу напоям з температурою вище 60 градусів за Цельсієм. Тому лікарі-онкологи рекомендують попередньо остуджувати гаряче питво, а оптимальною температурою навіть для чаю фахівці вважають 40 градусів.

Друга за шкідливістю звичка, на думку лікарів, є вживання ранкової кави або чаю натщесерце.

Крім того, американські вчені пов’язують включення в раціон харчування сиру і м’яса зі збільшенням ризику виникнення раку шлунково-кишкового тракту в чотири рази.

Нічне гуляння, на думку фахівців-онкологів, підвищує ризик захворювання на рак грудей. Вчені пояснюють це нестачею гормону мелатоніну, який відповідає за природні добові ритми людини і для свого нормального відтворення вимагає повноцінного відпочинку організму в нічний час доби.

Найбільш частими причинами виникнення злоякісних пухлин в легенях і підшлунковій залозі служить пристрасть до куріння, а первинний рак печінки в більшості випадків викликається зловживанням алкоголем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів