Дослідники переконують, що багаторазове використання кухонних рушників загрожує харчовими отруєннями.
Вчені з університету Маврикія вивчили 100 рушників, які використовували протягом місяця. З них зібрали бактерії, культивували їх, а потім ідентифікували.
Коліморфи, які знайшли у тканинах, є у групі кишкової палички. Найчастіше їх можна було зустріти на багаторазових вологих рушниках. А якщо у сім’ї їли м’ясо, то це призводило до появи золотистого стафілокока.
Вчені вважають, що багаторазове використання одних і тих самих рушників призводить до зростання на них низки патогенних мікробів. Вони, у свою чергу, призводять вже до харчового отруєння.
Щоб цього уникнути, рекомендують регулярно прати скатертини, кухонні рушники, губки та рукавички для миття посуду.
Дослідження представили на щорічній зустрічі Американського товариства мікробіології в Атланті, штат Джорджія.