Фахівці назвали 7 напоїв для здоров’я кишечника 

Головний постулат правильного харчування – більше пити – часто не уточнює, що мається на увазі не тільки чиста вода, але і інші рідини, в тому числі отримані з супів і фруктів. У спекотний сезон дотримуватися цього правила особливо просто. У цій статті ми пропонуємо вашій увазі список напоїв, які допоможуть поліпшити травлення, позбавити від неприємних відчуттів в животі, підкріпитися, підвищити імунітет і освіжитися.

1. Буряковий квас

У цьому напої багато мікроелементів і вітамінів, він корисний для здоров’я внутрішніх органів, допомагає позбутися від деяких шкірних захворювань, проблем зі сном. Особливо добре буряковий квас впливає на травлення. Крім того, це простий у приготуванні, смачний освіжаючий напій для спекотної погоди.

Як приготувати: є багато рецептів бурякового квасу, в нього можна додавати лимон, мед, родзинки і інші інгредієнти. Розповімо найпростіший спосіб приготування. Буряк наріж невеликими шматочками, склади в банку і залий водою. Накрий марлею і залиш ємність в прохолодному місці. Коли з дна банки вгору почнуть підніматися бульбашки, квас можна пити.

2. Водяний кефір

Кефір може бути не тільки кисломолочним, а й водяним. Його готують з так званих японських кристалів. На заході водяний кефір вважають джерелом пробіотиків. Це хороша альтернатива для людей, які не переносять лактозу. На смак він схожий, скоріше, на газовану воду, ніж на кисломолочний кефір.

Як приготувати: у літрі води розчини 2 столових ложки цукру. Столову ложку кристалів промий в пластиковому ситі і додай в воду. Поклади туди ж кілька штук родзинок, кураги, чорносливу або інжиру. Накрий ємність марлею і залиш на добу в світлому місці. Потім злий воду і залий нову (теж з цукром). Ще через 1-2 доби кефір можна пити.

3. Кістковий бульйон

Кістковий бульйон допомагає зменшити запалення в кишечнику, зміцнює імунітет і добре впливає на сполучні тканини в організмі. У ньому багато глютаміну, желатину і гліцину, які захищають слизову кишечника. Хороший кістковий бульйон після охолодження повинен стати схожим на желе.

Як приготувати: кілограм яловичих кісток поклади у велику каструлю з товстими стінками і скропи двома столовими ложками яблучного оцту. Промий і очисти моркву, цибулину, стебло селери і поклади до кістки цілком. Залий 4 літрами води, додай 2 чайних ложки солі і доведи до кипіння. Після цього зменш вогонь і вари кістки 36 годин.

4. Сік алое

Алое широко відоме своїми протизапальними і загоюючими властивостями. Для кишечника сік цієї рослини теж дуже корисний, але треба бути акуратніше – він має послаблюючу властивість. Приймати його краще невеликими дозами по чайній ложці.

Як приготувати: для соку алое підійде листя з підсохлими кінчиками. Використовувати потрібно тільки м’якоть, без зовнішньої оболонки.

5. Чайний гриб

У цьому напої величезна кількість біологічно активних речовин. Він багатий антиоксидантами і пробіотиками. Пити чайний гриб потрібно охолодженим. На вигляд не надто естетичний, зате смачний і добре втамовує спрагу.

Як приготувати: поклади відросток гриба в добре промиту і висушену трилітрову банку. В окремій ємності завари міцний чай – 1 літр води на 100 грамів заварки. Поклади в нього 60 грамів цукру – він повинен добре розчинитися, інакше кристали можуть пошкодити грибу. Коли заварка охолоне, акуратно перелий її в банку з грибом. Накрий марлею і бережи в теплому темному місці. Напій буде готовий через 8-15 днів.

6. Кефір

Кефір корисний не тільки для травлення. Він зміцнює імунітет, поліпшує здоров’я кісток, а також добре впливає на нервову систему. Кефір – натуральне джерело пробіотиків, які допомагають при різних хворобах: від порушення роботи кишечника і вагінальних інфекцій до проблем зі шкірою.

7. Сік селери

Сік селери містить лютеолін, який пригнічує запалення кишечника. У цьому напої багато вітамінів А, С і К, а також антиоксидантів. До того ж в ньому не так багато цукру, як у фруктових соках. Сік селери краще пити свіжим і не зберігати більше доби.

Джерело

Поділись


Новини партнерів