Як показали дослідження, ці добавки знижують рівень смертності внаслідок онкологічних захворювань. Вчені вважають, що раковим пацієнтам критично важливо підтримувати нормальний рівень вітаміну D. Статистика говорить: у ракових хворих нерідко відзначається дефіцит цього вітаміну. І для жителів північних, несонячних країн це особливо актуально, адже вітамін виробляється на сонці. При цьому не всі можуть похвалитися великою кількістю в раціоні печінки, яєць і жирної риби – джерел вітаміну D.
На щастя, дефіцит вітаміну D можна заповнити за допомогою регулярного прийому БАДів. Вчені підрахували: щоденний прийом цих добавок протягом трьох років знижує ризик смерті від будь-якого типу раку на 13%. А комбінація вітаміну D і статинів (зменшують концентрацію холестерину) скорочує ризик смертності від раку простати на 40%.
Фахівці підкреслюють, що вітамін не є терапією, а профілактикою раку. Вони пропонують збагачувати продукти харчування вітаміном D. Деякі країни це вже роблять. Наприклад, в Штатах, Канаді, Фінляндії, Австралії та Швеції збагачують молоко і хліб.