Викликають рак: в популярних продуктах знайшли небезпечні речовини

Вчені виявили в м’ясі, рибі і шоколаді поліфторалкільні речовини, які пов’язані з раком нирок, ускладненнями при вагітності і високим рівнем холестерину в крові.

Хімікати можуть потрапляти в ці продукти харчування з упаковки, повідомляє видання Daily Mail.

Інспектори Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) виявили, що концентрація поліфторалкільних речовин в половині перевірених м’ясних і рибних продуктів була в два рази більше, ніж рекомендовані значення. У шоколаді норма була перевищена в 250 разів.

Як відомо, поліфторалкіли широко використовуються в предметах побуту, наприклад, їх додають в антипригарне покриття. Також вони входять до складу піни для гасіння полум’я, що призводить до їх накопичення в навколишньому середовищі в місцях частих пожеж.

 

Поділись


Новини партнерів