10 звичайних продуктів харчування, які здатні погіршити здоров’я

Від харчування безпосередньо залежить стан здоров’я. У раціон людини часто входять звичайні, здавалося б, продукти, але насправді вони здатні погіршити самопочуття. Які це продукти, розповімо в нашому матеріалі.

Напівфабрикати

Це зручно – продукти не треба готувати. Достатньо покласти в мікрохвильовку, зварити або обсмажити. Процес приготування займе не більше ніж 10 хвилин, але от користі в цьому практично жодної. Адже склад цих продуктів не найкорисніший в світі. Найчастіше замість натурального м’яса використовують емульсію, додають консерванти, крохмаль, ароматизатори, різні підсилювачі смаку. Безумовно, такі продукти приваблюють людей за рахунок усіх цих шкідливих добавок. Але в той же час вони здатні серйозно погіршити стан здоров’я.

Магазинні соуси

Ми всі любимо кетчупи та інші магазинні соуси. Завдяки такому продукту можна істотно поліпшити смак готової страви. Але рідко хто замислюється про склад такої добавки. Багато соусів готують на основі майонезу, що вже згубно позначиться на здоров’ї. Якщо їсти їх в дуже великій кількості, то не варто чекати нічого хорошого.

Хліб

Хліб, куплений в звичайному супермаркеті, навряд чи можна назвати корисним продуктом. Навіть якщо на ньому заявлено, що він цільнозерновий, містить корисні злаки і насіння. Справа в тому, що в магазинний хліб часто додають L-цистеїн. Ця речовина скорочує час приготування. Однак досить сумнівним є метод отримання даної добавки: її отримують з людського волосся, пташиного пір’я і коров’ячих рогів.

М’ясо механічної обвалки

У народі такий продукт називають «рожевим слизом». Його часто використовують для приготування консервів, напівфабрикатів, ковбас. Для створення такого м’яса застосовують по суті сміття: сполучні тканини, кістки, шкіру, жир, залишки філе і обрізків. Таку суміш нагрівають до 100 градусів, після чого відправляють в центрифугу, де жир відокремлюється від м’яса. А потім постачають її добавками і підсилювачами смаку, в тому числі обробляють гідратом аміаку, що збільшує кислотність і змінює смак продукту. Чи варто говорити, що продукт може тільки погіршити здоров’я?

Мариновані гриби

І тут про жодну користь не може бути й мови. Адже куплені в ненадійному місці гриби є справжньою отрутою. На 100 грамів продукту може припадати близько 100 живих личинок, які при попаданні в організм будуть з’їдати його зсередини. Також маринад завжди роблять з оцтом, який погіршує роботу шлунково-кишкового тракту.

Жувальний мармелад

Ці цукерки теж можуть зіпсувати здоров’я. Про їх шкоду знає кожен другий, але тим не менше вони продовжують з’являтися на прилавках магазинів і в руках дітей. Смачних кольорових черв’яків і ведмедиків небезпечно їсти через підсилювачі смаку, запаху, загусники, ароматизатори і хімічні барвники. За рахунок шкідливих компонентів можуть загостритися хронічні хвороби, виникнути серйозні алергічні реакції.

Морозиво

Морощиво, приготоване з натуральних продуктів, дійсно не принесе шкоди організму. А ось те, в якому є емульгатори, загусники, замінники молока, цукру, вершків і рослинні жири насилу можна назвати позитивним прикладом. Ці компоненти негативно впливають на печінку, нирки і здатні спровокувати алергічні реакції.

Маршмеллоу

Ці ласощі стають все популярнішими у нашій країні. Їх кидають в какао, додають в випічку. Однак ці солодощі може погіршувати здоров’я. У складі них містяться желатин, крохмаль, цукор, кукурудзяний сироп, ароматизатори та барвники. В результаті – жодної користі для здоров’я.

Енергетики

Деякі п’ють енергетичні напої, аби отримати дозу бадьорості та енергії. Однак вони містять синтетичний стимулятор нервової системи, тобто кофеїн і таурин, а також глюкозу, цукор, хімічні барвники. Через великі дози кофеїну і таурину активується режим бадьорості, що змушує органи працювати на знос. У підсумку – погіршується здоров’я.

Драже

Яскраві драже – шоколадні або жувальні цукерки – теж не принесуть користі здоров’ю. Свій колір вони отримують завдяки барвникам, а ось глянсовий блиск – завдяки шелаку, тобто липкій речовині, що добувається з секреції комахи, що мешкає в Таїланді.

Джерело

Поділись


Новини партнерів