Полуниця допомагає запобігти появі небезпечної хвороби

Полуницю можна використовувати як альтернативу протираковим препаратам або разом з ними, щоб запобігати раку стравоходу, заявили вчені.

Про те, що регулярне вживання полуниці допомагає захистити людину від розвитку раку стравоходу, говорять дані, отримані американськими вченими з Центру всебічного вивчення раку при Університеті штату Огайо. Цими фахівцями проводився експеримент за участю жителів трьох провінцій центрального Китаю, що відрізняються одними з найвищих в світі показниками раку стравоходу.

Протягом 6 місяців люди, у яких були діагностовані пухлини стравоходу (ще не перейшли в стадію злоякісних), щодня вживали разом з їжею полуничний порошок, еквівалентний 57 грамам полуниці, якому були притаманні всі властивості ягоди. В результаті з 36 учасників експерименту у 29 людей на тлі споживання полуничного концентрату пухлини стравоходу зменшилися і стали класифікуватися як менш небезпечні. Зокрема, з пухлин середньої стадії вони перейшли в категорію пухлин легкої стадії.

Вчені констатували, що хоча полуниця і не є засобом, який може допомогти подолати вже діагностований рак стравоходу, запобігти його появі ароматна ягода дійсно в змозі. За їхньою версією її вживання може бути ефективним в поєднанні з препаратами, що перешкоджають активності ракових клітин.

Симптоматично, що інше дослідження під авторством італійських вчених з Політехнічного університету в Марку також завершилося висновком фахівців про те, що вживання полуниці сприяє запобіганню онкологічних захворювань. Після експериментів з мишами вони заявили, що полуниця має властивість зменшувати активність декількох генів, відповідальних за ріст метастазів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів