Кава і користь від неї: скільки можна пити, щоб не нашкодити здоров’ю

Вчені з Університету Південної Австралії проаналізували дані 347 077 пацієнтів у віці від 37 до 73 років. Серед них були і люди з специфічним геном CYP1А2, завдяки якому організм швидше переварює кофеїн.

Дослідження показало, що вживання шести і більше чашок кави в день підвищує ризик інфаркту на 22% в порівнянні з тими, хто п’є більше двох. При цьому люди з вищеописаним геном ризикують точно так же, і їм теж не варто захоплюватися кавою.

Підвищений рівень кофеїну в крові сприяє підвищенню тиску, що є фактором ризику при проблемах із серцем.

Загальновідомо, що серцево-судинні захворювання – головна причина смертності в усьому світі. Але їх можна запобігти!

Багато хто знає, що якщо пити багато кави, то можна відчути нервове збудження, тремтіння і навіть нудоту. А все тому, що кофеїн допомагає тілу працювати швидше і активніше, але за це доводиться розплачуватися.

Цікавий і ще один висновок: ті, хто взагалі не п’є кави, теж ризикують отримати проблеми з серцем (ризик підвищений на 11% і 7% в порівнянні з тими, хто вживає 1-2 чашки). Справа в тому, що в каві багато корисних антиоксидантів, які чудово впливають на здоров’я.

Таким чином фахівці дозволили пити каву, але просили не захоплюватися.

Джерело

Поділись


Новини партнерів