Вчені назвали горіхи, які підвищують настрій і стресостійкість

В експерименті, проведеному дослідниками Університету Нью-Мексико в Альбукерке, взяли участь студенти віком від 18 до 25 років.

«Учасників попросили протягом 16 тижнів щодня з’їдати три шматочки бананового хліба, при цьому протягом 8 тижнів банановий хліб містив півчашки волоських горіхів, протягом інших 8 тижнів горіхи в хліб не додавалися. Після кожних восьми тижнів вчені аналізували настрій учасників, оцінюючи їх рівень тривожності, агресивності, напруги, втоми і енергійності», – йдеться в статті німецького видання Focus.

«У чоловіків спостерігалося значне поліпшення настрою на 28%, – вказує автор дослідження професор Пітер Прібіс. – Однак ми не виявили поліпшення настрою у жінок “. Причини такої відмінності вченим поки невідомі.

Що стосується поліпшення настрою, то йому, за словами вчених, можуть сприяти альфа-ліноленова кислота, вітамін Е, фолієва кислота, поліфеноли або мелатонін.

За словами професора Прібіса, для поліпшення настрою і як корисний для здоров’я перекусу достатньо з’їдати жменю волоських горіхів в день.

Джерело

Поділись


Новини партнерів