![1501938194_000-kopiya](https://wworld.com.ua/wp-content/uploads/2017/08/1501938194_000-kopiya.jpg)
На думку американських вчених, морська риба ефективно захищає печінку від хвороб. Поліпшується кров’яний тиск, запобігає розвиток гіпертонії, виділяється інсулін, благотворно впливає на рівень цукру в крові.
При регулярному вживанні риби, стверджують дослідники Каліфорнійського університету (США), відбувається блокування печінки від проникнення хвороботворних мікробів. Морські види риб ефективно захищають печінку, найважливіший орган людини, від різних захворювань. В ході тривалого спостереження група добровольців харчувалася рибою і риб’ячим жиром, при цьому у них було відзначено зниження ризику ожиріння печінки і цукрового діабету.
На думку фахівців, морську рибу слід визнати джерелом численних легкозасвоюваних білків, відзначено великий вміст амінокислот, включаючи лізин, метіонін і триптофан. Дані елементи знижують рівень холестерину в крові і мінімізують ризик, пов’язаний з розвитком атеросклерозу.