Медики назвали продукт, який шкодить печінці і викликає діабет

Німецькі вчені провели дослідження, в ході якого спостерігали за дією пальмової олії на організм.

Експерти зробили висновок: постійна присутність в раціоні харчування продуктів з насиченими жирами може привести до непоправних змін у здоров’ї.

Вивченням даної проблеми займалися вчені з Центру діабету в Дюссельдорфі, запросивши для своїх дослідів 14 чоловіків у віці від 20 до 40 років. В рамках проекту фахівці встановили, наскільки серйозно може вплинути на людський організм пальмова олія, яка активно використовується сьогодні харчовою промисловістю.

«У той час як організм може легко оговтатися від разового вживання шкідливої ​​їжі, регулярне поїдання нездорової їжі, багатої насиченими жирами, може завдати довгостроковий збиток шляхом змін, пов’язаних з жировою хворобою печінки і діабетом», – такою є думка дослідників.

Спостереження вчених говорять про те, що несприятливі трансформації в роботі органів відбуваються, якщо з уживаних протягом дня продуктів людина з’їдає пальмової олії в обсязі однієї склянки. За словами експертів, така кількість жиру еквівалентно восьми шматочкам піци Пепероні і чізбургера з великою порцією картоплі-фрі.

Медики переконалися в тому, що у людей, які систематично споживають пальмову олію на зазначеному рівні, в організмі інтенсивніше накопичувався жир, і відбувалося зниження чутливості до інсуліну, що обумовлювало підвищений ризик діабету.

Крім того, у спостережуваних учасників фіксувалися порушення роботи печінки. Це фахівці також пов’язали з дією пальмової олії, зокрема, з тим, що вона сприяє підвищенню рівня тригліцеридів.

Пальмова олія сумно знаменита тим, що будучи низькопробним дешевим жиром, використовується в харчовій промисловості, особливо при виробництві кондитерських виробів. Цей жир критикується за вміст речовин, що сприяють підвищенню «поганого холестерину», вкрай шкідливого для органів серцево-судинної системи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів