5 причин додати шпинат в свій щоденний раціон

Довгий час вважалося, що єдиною перевагою шпинату перед іншими листовими овочами є рекордний вміст заліза, якого найчастіше нам не вистачає. Але недавно французька асоціація дієтологів довела, що, крім цього мікроелемента, шпинат ідеальний для тих, хто бажає схуднути і тих, хто хоче нормалізувати свій метаболізм. У цій статті ми розповімо вам про 5 головних причин, чому необхідно додати шпинат в свій щоденний раціон.

1. БАГАТИЙ ОМЕГА-3 КИСЛОТАМИ ДЛЯ КРАСИ ВОЛОССЯ І НІГТІВ

Одна з форм Омега-3 кислоти, відома як альфа-ліноленова (ALA), міститься в шпинаті, що ідеально підходить для вегетаріанців і людей, які обмежили споживання морських продуктів за станом здоров’я (наприклад, через алергію). Профі рекомендують вживати шпинат у вигляді овочевого салату, додавши в нього лляне насіння або волоські горіхи. Таким чином ви отримаєте максимальну кількість корисних кислот і профілактику розвитку серцевих захворювань.

2. ВОЛОДІЄ НИЗЬКОЮ КАЛОРІЙНІСТЮ

Для тих, хто планує скинути вагу або дотримуватися здорового раціону, шпинат є ідеальним овочем. У 100 грамах листя міститься всього 17 ккал, адже крім споживання в салатах, продукт підходить для гарячих страв і різноманітних вітамінних смузі. Не можна не відзначити користь шпинату для людей, хворих на діабет. Багатий тіоктовою кислотою – потужним антиоксидантом – овоч допомагає боротися з діабетом, знижуючи рівень глюкози в крові і підвищуючи ефективність інсуліну.

3. ПРИСКОРЮЄ МЕТАБОЛІЗМ

Шпинат відрізняється високим вмістом вітаміну B, який не тільки підвищує метаболізм, а й збільшує м’язову функцію. Відзначимо, що натуральні волокна і марганець в шпинаті – життєво необхідний для нормального обміну речовин елемент – також прискорюють метаболізм, виводячи токсини і допомагаючи швидкому засвоєнню їжі. А це означає, що жменя листового овоча на сніданок, обід і вечерю допоможе швидше скинути вагу і вивести зайву воду з організму.

4. ПІДВИЩУЄ ІМУНІТЕТ

Вітамін А, що міститься в шпинаті, захищає і зміцнює слизові оболонки, дихальні шляхи, сечовидільну систему, а це значить, що ризик захворіти значно зменшується. Крім того, овоч є ключовим компонентом лімфоцитів (лейкоцитів), які борються з інфекціями. Лікарі радять додавати в раціон чашку шпинату в холодну пору року, а також в період інфекційних захворювань, що допоможе швидко і ефективно підвищити опірність організму.

5. НОРМАЛІЗУЄ ЖІНОЧИЙ ГОРМОНАЛЬНИЙ ФОН

Крім того, що шпинат підвищує чоловічу потенцію, цей овоч також значно покращує роботу гормональної системи жінок. Його ефективність обумовлена ​​високим вмістом йоду і вітаміну Е – мікроелементів, які відповідають за функціонування щитовидної залози і вироблення гормонів гіпофіза, надниркових залоз і яєчників.

Джерело

Поділись


Новини партнерів