Кардіологи назвали продукт, який підвищує ризик передчасної смерті 

Європейське товариство кардіологів представило нове дослідження, в якому розповідається про фактори, що впливають на розвиток хвороб серця. Робота вчених була оприлюднена в рамках наукового конгресу Heart Failure – 2019.

Фахівці з’ясували, що споживання м’яса може бути пов’язане з ризиком прогресування небезпечних серцево-судинних захворювань, в зв’язку з чим закликають пацієнтів, які страждають від цієї недуги, обмежити споживання м’ясної продукції до двох-трьох разів на тиждень.

За словами експертів, убезпечити себе від загрози передчасної смерті або навіть необхідності в операції по пересадці серця можна, включивши в раціон більше клітковини (фрукти й овочі). Люди, які вживають її в надлишку, мають більш корисні кишкові бактерії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів