В ході експериментів лікарі переконалися, що сульфорафан (який міститься в броколі) зменшував тяжкість інсульту у мишей. Сульфорафан активує в головному мозку захисний фермент, вважають фахівці.
Фермент, про який йде мова, запобігає інтенсивність окисного стресу, через який відбувається пошкодження клітин вільними радикалами. З цим процесом пов’язані найнебезпечніші порушення в організмі, включаючи появу раку і хвороби Альцгеймера.
Раніше вченими було виявлено, що в брокколі міститься речовина нікотінамідмононуклеотід (NMN), здатна запобігати погіршення роботи печінки, зору, метаболізму, а також зниження щільності кісткової тканини, – тобто, тих чинників, які виявляються визначальними в старінні організму.
Що стосується саме сульфорафана, то наукові дослідження вже не раз виявляли його протиракові властивості.