Продукти які зроблять вашу шкіру молодшою, а суглоби міцнішими

Колаген дивовижний продукт! Про його користь відомо чимало! І в першу чергу для всього організму.

Після 35 років наше тіло починає виробляти менше колагену. Це означає, що наша шкіра втрачає свою пружність. Тому щоб зберегти молодий вигляд, жінки використовують дорогу косметику. А деякі звертаються до хірурга.

Але відомо, що найкраще колаген засвоюється з певними продуктами. Саме в них міститься найбільша кількість колагену. Вживаючи їх можна значно поліпшити свій зовнішній вигляд і не тільки.

Щоб поповнити колаген вашого тіла, включіть ваш розпорядок дня:

  • Натуральний сонцезахисний крем кожен день, для захисту від сонячних променів.
  • Щодня їжте продукти, багаті вітаміном С, щоб перетворити лізин і пролін в необхідні амінокислоти для відновлення колагену.
  • Збільште кількість білка у вашому раціоні; Жінки повинні споживати 46 грамів або більше в день.
  • Використовуйте щоденний крем, що містить ретинол, який допомагає відновити деградацію колагену, викликану впливом сонця.

Кращі продукти для вашої шкіри

Продукти, багаті вітаміном С

Вітамін С є важливим вітаміном у виробництві колагену. Його можна знайти в апельсинах, грейпфрутах, лимонах, полуниці, помідорах, перці і броколі.

Продукти, багаті на пролин і лізин

Ви можете знайти лізин в рибі, бобових і знежирених молочних продуктах. А пролин – в бобах, горіхах, арахісі і зародках пшениці. Лізин є незамінною амінокислотою і повинен бути отриманий з їжею.

Пролин, з іншого боку, є незамінною амінокислотою, яку можна виробляти в організмі.

Продукти, багаті міддю

Мідь допомагає в утворенні колагену в організмі. Особливо корисно збільшити споживання зелених листових овочів, горіхів і бобових.

Омега-3, омега-6 і омега-9 жирні кислоти

Присутність омега-кислот також допомагає створити ідеальне середовище для виробництва колагену. Риба, така як лосось, скумбрія і тунець, є відмінним джерелом жирних кислот. Також горіхи, такі як кешью, волоські горіхи, насіння льону, мигдаль і бразильські горіхи, сприяють виробленню колагену.

Кістковий бульйон

Коли ви їсте кістковий бульйон, ви фактично їсте приготований колаген. Це потужний спосіб відновити колаген і змусити зморшки зникнути.

Желатин, отриманий з колагену, лікує ваш шлунково-кишковий тракт, що є надійним способом запобігання запалення і старіння шкіри.

Мало того, колаген благотворно впливає на суглоби. Особливо на хрящі та сприяє їх відновленню.

Джерело

Поділись


Новини партнерів