Фахівці показали найбільшого ворога для здоров’я всього людства, і це не вірус

В Україні хочуть заборонити пальмову олію, яку вже давно заборонили багато країн. Однак чи отримає схвалення даний закнопроект, якщо ця дешева сировина присутня практично у всіх продуктах в наших магазинах.

Як повідомляють представники Всесвітньої організації здоров’я, що даний продукт негативно впливає на стан організм людини. До того ж, виробники ігнорують норми щодо його використання і щедро кладуть дешеве цю рослинну олію в свою продукцію. І часто, замість передбачених за стандартом дорогих жирів, наприклад молочних, ми можемо знайти в їжі саме пальмову олію.

Чим же так небезпечна пальмова олія?

Провокує атеросклероз

Пальмова олія є одним з найбагатших джерел насичених жирів. І такі рослинного походження дуже стійкі до різних факторів навколишнього середовища, тому пальмова олія вважається прекрасним консервантом.

Однак людський організм не здатний перетравлювати такі речовини (не вистачає йому травних ферментів, кислот і температури). І в результаті споживання пальмового масла порушується ліпідний обмін, підвищується рівень холестерину, від чого страждають судини і починаються атеросклеротичні процеси.

Все це в перспективі загрожує передчасним старінням організму і розвитком серцево-судинних захворювань, приводячи до тромбозу, інфарктів і інсультів.

Провокує ожиріння

Ще одне підступність пальмового масло в тому, що чим більше його їси, тим більше хочеться. І це є другою причиною (перша – дешевизна) його додавання в такі популярні серед молоді продукти, як бургери, чіпси, сухарики та інше.

В результаті такого ефекту формується якась залежність від подібних продуктів, поступово порушується процес обміну речовин і розвивається ожиріння. Від якого, до речі, дуже складно позбутися.

Провокує розвиток раку

Пальмова олія вже давно визнано дуже сильним канцерогеном.

Так, цей продукт здатний змінювати ДНК клітинних структур або провокувати внутрішньоклітинні зміни. У будь-якому випадку підсумком втручання може стати онкологія.

В найнесподіваніших продуктах

Більшість з нас звикли бачити пальмову олію в молочних продуктах – маслі, сметані, молоці, сирі і т.д. тому етикетки таких продуктів вивчаються детально.

Однак не варто вражатися. Його найчастіше можна зустріти в шоколаді (до речі, розпізнати такий можна по в’язкості – він майже не тане в роті, а жується, подібно жуйці), згущеному молоці, печиві, тортах, хлібі, морозиві, всіляких соусах, чіпсах (і не тільки картопляних ). Додають його також під час приготування продуктів з категорії “фастфуд”: картопля фрі, гамбургери, піца, крильця гриль та інші.

Але і це не найсумніше. Як показав наш власний моніторинг етикеток, пальмова олія присутня навіть в продуктах для малюків! Зокрема, це дитяче харчування (причому, не дешеве), пюре, пластівці для сніданків, дитячі глазуровані сирки та інші.

В результаті, після годування такими продуктами малюків турбують часті відрижки, коліки і запори.

Джерело

Поділись


Новини партнерів