Відновити і зміцнити ламкі нігті і волосся допоможуть ці продукти!

Це список найважливіших продуктів і засобів для міцних і здорових нігтів і волосся!

Стан волосся і нігтів є хорошим відображенням нашого здоров’я. Якщо ми не дбаємо про себе і наш організм не працює належним чином, то першою ознакою є ламкість нігтів і волосся.

Нігті утворюються в основному з кератину та білка, відповідального за їх формування і ріст. Проте, щоб виглядати сильними і здоровими, вам потрібно більше, ніж просто кератин. А також необхідні мінерали, вітаміни та незамінні амінокислоти, які ми отримуємо в основному з їжі.

Тому ще раз підкреслюється важливість здорового і збалансованого харчування, щоб підтримувати оптимальний стан здоров’я.

Ми пропонуємо вам список найважливіших речовин для міцних і здорових нігтів і волосся:

1.Вітамін А

Присутній в червоних, жовтих і помаранчевих фруктах і овочах, таких як полуниця, помідори, перець, гарбуз, морква і т.д .. Рекомендується вживати мінімум 100-150 грам у вигляді салату з рослинною олією.

2.Вітамін групи В

Вони забезпечують здоров’я як наших нігтів, так і волосся. Ми можемо отримати їх з таких продуктів, як паростки пшениці, пивні дріжджі, печінки, морської риби і яєць.

3.Основні мінерали

Необхідно включити бобові в свій раціон, так як вони є відмінним джерелом кальцію, заліза і йоду. Щоденне вживання жменьки мигдалю, волоських горіхів, фундука, а також кунжуту дуже корисно.

Що стосується цинку, необхідного для синтезу колагену, то ми можемо знайти його в таких продуктах, як насіння соняшнику, твердий сир, фісташки, горох і т.д ..

Засоби для зміцнення нігтів.

Лимон і оливкова олія

Змішайте чайну ложку оливкової олії з 1/2 чайної ложки лимонного соку. Наносьте щодня на нігті. Через кілька тижнів ваші нігті стануть сильними і будуть виглядати набагато краще.

Оливкова олія, пиво і оцет

Змішайте половину чайної ложки оливкової олії, ще одну половину яблучного оцту і повну ложку пива і нанесіть на нігті. Іншим варіантом є приготування більшої кількості і занурення нігтів в суміш на 10-20 хвилин.

Морська сіль і лимон

Змішайте в половині склянки теплої води 3 столові ложки морської солі і 1 столову ложку лимонного соку. Занурте нігті на 15 хвилин і після цього добре їх висушіть. Повторюйте мінімум 3 рази в тиждень.

Дуже прості засоби, які разом зі здоровим і збалансованим харчуванням допоможуть вам легко і природно поліпшити зовнішній вигляд, здоров’я і силу ваших нігтів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів