Лікарі розповіли, що може вбити нирки навіть здорової людини

Диспансеризація, що включає загальний аналіз сечі, клінічний аналіз крові, УЗД нирок, флюорографія і консультацію терапевта, – основний спосіб профілактики хвороб нирок. Також медики радять пити велику кількість води (2-3 літра в день), стежити за власною вагою (при ожирінні ризик хвороб нирок підвищений) і тиском (у людей з серйозними хворобами нирок ризик інфарктів та інсультів підвищений в 3 рази). Але низькокалорійні дієти нерідко призводять до опущення нирок.

К.м.н., лікар-нефролог клініки АТ “Медицина” (клініка академіка Ройтберга) Лаврова Ольга підкреслює: “Вживання алкоголю також впливає на роботу нирок – кров згущається, що створює додаткове навантаження на цей орган, змушуючи докладати більше зусиль для її перекачування і фільтрації. Також не слід зловживати білковими продуктами – надлишок білка загрожує виникненням каменів у нирках.

Не всі знають, що дефіцит вітамінів може запустити запальні процеси в організмі. Це стосується і нирок. Окреме питання – фізичне тренування м’язів спини та попереку, зокрема, і дихальної гімнастики для зміцнення діафрагми. Така практика допоможе підвищити гемодинаміку в районі живота і функціональність сечовидільної системи. Ноги також слід тренувати, оскільки виконання вправ дозволить прибрати набряки і застої в області нирок і живота”.

За словами лікаря, необхідно прислухатися до свого тіла. Приводом для звернення до лікаря можуть бути: помутніння сечі або ж кров у сечі, зменшення кількості сечі, що виділяється, болі в попереку, підвищення температури вкупі з іншими симптомами. Тривогу повинні викликати набряки обличчя, черевної порожнини і ніг, перманентна слабкість, відсутність апетиту, сухість у роті і постійна спрага.

Джерело

Поділись


Новини партнерів