5 способів спалювати жир і худнути уві сні

Ми спимо третину свого життя. Безглуздо не використовувати час з користю і не спробувати зробити вночі речі, на які на вистачає часу і бажання вдень. Наприклад, спалювати зайвий жир в організмі можна уві сні. Звучить майже як ідеальний варіант спорту для ледаря, але тим не менш, є стратегії, коли нічне спалювання жиру дуже навіть можливе.

Режим сну

Сон людині потрібен для того, щоб відновити витрачені за день сили. Але мало хто знає, що неправильний режим сну веде не тільки до хронічної втоми, але і до ожиріння. Арифметика проста – якщо ми не добираємо енергії уві сні, під час неспання ми компенсуємо її за допомогою їжі. Саме тому восьмигодинний сон сприяє зниженню ваги, а ось нехтування режимом може прирівнюватися до набору зайвих кілограмів.

Енергія на сон

Здається, що вночі з організмом нічого не відбувається, проте в нормальному стані за 8 годин сну він може спалити до 500 калорій. Рівно стільки, скільки б ви скинули під час годинного плавання в басейні або велопрогулянки. Вся справа в тому, що деякі активні речовини виробляються в організмі саме вночі, і на відміну від денного періоду, наше тіло витрачає на їх виробництво енергію не м’язів, а жиру. Тобто потрібно враховувати нічну втрату ваги, яка може бути помітна, якщо забезпечити денний дефіцит калорій.

Гормон голоду

Гормон голоду – це така хитра штука, яка здатна обдурити наш організм, якщо виробляється неправильно. Вплинути на його виділення може, в першу чергу, зневага до режиму сну. Навіть якщо технічно ви висипаєтеся, але лягаєте в різний час, перериваєте нічний сон або спите неглибоко, можуть виникнути збої. Гормон голоду змусить вас їсти тоді, коли вам це не потрібно. Тому, щоб худнути уві сні, потрібно забезпечити собі повний спокій на цей період і усвідомлено контролювати голод, щоб гормон вироблявся тільки за реальних потреб.

Рости і худнути

Ще один фактор, який допомагає худнути саме вночі – гормон під назвою соматропін. Ще його називають гормоном росту, і відповідає він за нарощування м’язової маси, спалюючи на ці цілі значну кількість жиру. Для того, щоб це працювало, варто зануритися в сон до 2 години ночі. Саме в цей час вироблення соматотропіну найбільш активне. Ще одна бажана умова – фізичні навантаження ввечері. Легка аеробіка або плавання не зіб’ють графік сну, але забезпечать достатнє навантаження для росту м’язів уві сні.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів