today-is-a-good-day

Кому особливо корисна диня

Сперечатися про те, що смачніше: кавун або диня, можна нескінченно. А ось що стосується користі, то, схоже, жовта красуня дасть сто очок вперед. Чи так це?

Диня – безсумнівно смачна і корисна ягода, сезон якої починається саме жарким серпнем. Ряд корисних якостей роблять її улюбленою не тільки серед ласунів, а й лікарів. Кому особливо важливо включити в раціон цей чудовий плід?

Калорійність дині становить від 30 до 38 калорій на 100 грам, що робить її обожнюваним десертом серед тих, що худнуть. Можна без праці весь день харчуватися однією тільки динею, влаштовуючи розвантажувальні дні. Ось тільки захоплюватися не варто і худнути таким способом можна не довше трьох днів поспіль.

Дівчина тримає диню

У дині багато фолієвої кислоти або вітаміну В9, яка так важлива для плануючих вагітність і майбутніх мам, які виношують малюка. Цей же вітамін потрібен тим, хто проходить курс хіміотерапії, недавно з’ясувалося, що він знижує негативні наслідки і дає можливість легше перенести курс лікування. Фолієва кислота знадобиться тим, хто страждає від часто мінливого настрою і навіть депресії.

Бета-каротин, якого так само досить в солодкому, соковитому шматочку, допоможе гарно засмагнути. Так що, до і під час пляжного відпочинку налягайте на цю ягоду.

У дині є цінний фермент супероксиддисмутаза, який допомагає тканинам швидше регенерувати, позбавляє від безсоння, знімає дратівливість, запобігає появі і розвиток синдрому хронічної втоми. Тобто, її можна рекомендувати вживати буквально кожному, хто влітку не може піти у відпустку і як слід відпочити.

У дині міститься велика кількість клітковини. Вона допоможе налагодити травлення і допоможе від проблем з кишечником. Структура клітковини дині така, що вона служить природним сорбентом, і не гірше аптечних засобів справляється з токсинами після отруєнь.

Диня – природний чоловічий афродизіак, причому більша частина корисних з цієї точки зору речовин, міститься не в м’якоті, а насінні. Їх можна жувати в сухому вигляді або заливати медом, додавати в випічку і салати. Однак не переборщи: можна тільки 2 грами насіння в день.

Джерело

Поділись


Новини партнерів