Лікарі назвали напій, який може спровокувати гепатит

16-річна мешканка Великобританії вирішила вести більш здоровий спосіб життя. Доповнити свій раціон вона вирішила зеленим чаєм, який стала пити щодня. Сам чай вона замовила онлайн.

Дівчина хотіла позбутися від зайвих кілограмів – кожного дня вона випивала по три чашки напою. Вага дійсно зменшувалася, але незабаром почали з’являтися несподівані проблеми зі здоров’ям. Дівчина стала відчувати болі в суглобах, а її шкіра отримала жовтуватий відтінок. Це вказувало на розвиток проблем з печінкою.

Батьки звернулися до лікарів і медики приступили до проведення обстежень. Вони виявили гепатит – запальний процес в печінці, але він не був викликаний вірусною інфекцією або проблемами з обміном речовин. Незабаром з’ясувалося, що проблеми почалися після вживання зеленого чаю: лікарі заборонили пацієнтці вживати його.

Медики призначили пацієнтці N-ацетилцистеїн, який рекомендований хворим з печінковою недостатністю, викликаною прийомом гепатотоксичних препаратів. Після відмови від чаю і початку терапії стан пацієнтки покращився, а через 2 місяці після лікування лікарі зробили висновок, що нормальне функціонування печінки відновилося.

Лікарі не в перший раз фіксують випадки виникнення гепатиту, викликані вживанням зеленого чаю. Медики кажуть, що вживати популярний напій потрібно з обережністю, але забороняти або відмовлятися від нього всім поголовно не має сенсу, так як подібні випадки хоч і виникають, але досить рідко.

Джерело

Поділись


Новини партнерів