Чай з лимоном або молоком улюблені ласощі багатьох людей. Але в деяких таких поєднаннях ховається і серйозна небезпека.
Вчені склали для любителів чаю перелік, продуктів з якими цей гарячий напій не поєднується.
Наприклад, до переліку дієтологів увійшов звичайний лимон. Цитрусовий фрукт можна додавати лише тільки в свіжий або ж прохолодний чай. В гарячому напої важливий вітамін С втрачає власні якості.
На думку фахівці потрібно відмовитися від додавання в чай рафінованого цукру, так як він може провокувати зростання ракових клітин в організмі людини. А ось молоко треба додавати в гарячий чай так як він нейтралізує вільні радикали.
Серед несумісних з чаєм продуктів виявився і мед. При температурі вище 40 градусів за Цельсієм бджолиний продукт повністю втрачає всі свої корисні властивості. А при температурі чаю вище 60 градусів мед і стає небезпечним канцерогеном, сприяючим розвитку онкологічних захворювань.