Фахівці назвали найкориснішу зелень

Їсти зелень дуже корисно для здоров’я. Це знає кожен. Але не всі здогадуються, які саме чарівні властивості дарують нам різні види зелені. Медики розповіли про найкориснішу зелень.

Кріп

Це один з найпопулярніших видів зелені, яку використовують в кухнях різних країн світу. Його ми додаємо в салати, супи, гарячі страви. Вважається, що це вкрай корисно. Але чим саме? Справа в тому, що кріп містить в своєму складі вітаміни В6, В2, С, А, Е, Р. Крім того, він багатий такими елементами, як залізо, кальцій, магній і фосфор. Найцікавіше, що корисні не тільки листя зелені, але і його стебла.

Корисні властивості обумовлені, звичайно, складом цього виду зелені. Кріп легко засвоюється, покращує травлення і кровотворні процеси. Крім того, відмінно впливає на підшлункову залозу, допомагаючи виробляти ферменти. Також кріп має дезінфікуючі властивості, покращуючи процеси лактації і діурезу. У складі цієї зелені є анетін – речовина, що сприяє розширенню судин головного мозку і серця.

Варто зазначити, що даний вид зелені можна застосовувати при різних хворобах шлунково-кишкового тракту. Адже завдяки кропу можна істотно полегшити симптоми виразки і гастриту, зменшити вираженість метеоризму.

Петрушка

Вона вкрай корисна тим, що містить величезну кількість вітаміну С – більше, ніж в цитрусових, рази в 3. Також в петрушці є вітаміни А, Р, Е. Крім цього, корисно і те, що в ній є магній, кальцій, фосфор.

Петрушку можна назвати дієтичним продуктом, так як в ній немає цукру. Вона активно використовується в косметологічних цілях, підтягуючи шкіру, зменшуючи пігментні плями, освітлюючи і освіжаючи колір обличчя. Можна застосовувати сік даного виду зелені для того, щоб зменшити мішки під очима і прибрати темні плями.

Їсти можна не тільки листя, але і корінь рослини, стебла. Траву їдять як в сушеному, так і в свіжому або замороженому вигляді.

Селера

Це ще один вид зелені, що неймовірно корисна для здоров’я людини. Селера практично також корисна, як кріп і петрушка. У її складі є вітаміни А, В, Е, К. А що найважливіше – протеїн.

Завдяки своїм складом зелень стає корисною для роботи кишечника, підшлункової залози. Також селера допомагає зняти стрес через перевтому, покращує пам’ять, сприяє підвищенню концентрації уваги.

Варто відзначити і користь для водно-сольового обміну, тому що селера дозволяє врегулювати його. Особливо це корисно для літніх людей і дітей.

Рукола

Це теж дуже корисний вид зелені для здоров’я, користь якої обумовлена ​​її складом – вітаміни А, В, Е, С, К, кальцій, марганець, залізо, фосфор, магній. Зелень дозволяє поліпшити роботу травної системи, шлунка зокрема, підвищує гемоглобін, бореться з різними вірусами, зміцнює імунну систему і знижує рівень цукру в крові.

У Руколи також багато клітковини, завдяки якій можна втамувати голод на довгий час. Особливо корисна ця зелень тим, хто страждає від гастриту або виразки. Не варто забувати і про користь в косметології: трава допомагає зміцнити волосся, зробити його м’яким і блискучим.

Джерело

Поділись


Новини партнерів