8 напоїв, які за кількістю цукру обганяють газовану воду

Люди, які стежать за своїм здоров’ям. вже давно відмовилися від газованої води, через “слонячі” дози цукру. А ось какао, наприклад, або спортивні напої, шкідливими не визнають, хоча саме вони можуть в собі таїти третину, а то й половину від добового раціону. Щоб ненароком не переборщити з солодкою рідиною, пропонуємо ознайомитися зі списком напоїв, які шкодять здоров’ю.

Холодні чаї

Чай – дуже корисний напій, який містить безліч антиоксидантів. Але магазинні підсолоджені чаї не належать до категорії здорових продуктів. В одній пляшці в середньому міститься більше 30 грамів цукру. Якщо у вас є час, то краще зварити чай самому і охолодити. Якщо ж без магазинного не обійтися – шукайте з нульовим вмістом глюкози.

Кокосова вода

Принадність кокосової води в тому, що вона дуже багата електролітами. Півлітра напою на 25% покриває добову норму калію, наприклад. У літню спеку кокосова вода рятує від спраги. Однак звертайте увагу на склад, якщо купуєте її в магазині: пакетик може містити до 30 грамів цукру, якщо в складі є добавки. Спробуйте відшукати натуральну кокосову воду без підсолоджувачів. У ній присутня приємна природна солодкість. Після перецукрованих продуктів вам вона буде здаватися ледве помітною, але якщо на десять днів відмовитися від цукру, то рецептори оновляться, і ви відкриєте для себе її смак заново.

Фруктовий сік

Нагадаємо, що фруктові соки були видалені з рекомендованого списку здорових продуктів, які повинні бути присутніми в щоденному раціоні. Основна причина, по якій вони перестали вважатися корисними, – високий вміст цукру. Якщо фрукти багаті клітковиною, то сік з них – ні. Навіть якщо він повністю натуральний і без підсолоджувачів, концентрація цукру залишається досить високою: склянка виноградного соку, наприклад, містить 36 грамів “білого ворога”, а яблучного – 31 грам.

Солодкі йогурти

Багато людей до цих пір думають, що ароматизовані йогурти – це дієтичні продукти. Насправді стандартна порція йогурту містить близько 25 грамів цукру різного походження: глюкози, фруктози, фруктового пюре і соку. Це позначається на корисній функції напою – роботі біфідобактерій. Замініть ароматизований йогурт на аналог без наповнювачів або кефір. Підсолодити можна ягодами, подрібненим в блендері бананом. Навіть якщо в кефір ви покладете цукор самі, в результаті його все одно виявиться менше, ніж в магазинному продукті.

Безлактозне молоко

Соєве, мигдальне, вівсяне, рисове молоко без додаткових “аксесуарів” має досить специфічний, не для всіх приємний смак. Щоб зробити його більш привабливим, виробники зробили варіації з сиропами і добавками. Захоплюючись такими новинками, ви випиваєте “цукрову бомбу”. Склянка продукту з ванільним, шоколадним або іншим спокусливим смаком зрівняється по калорійності з жменею шоколадного печива.

Кавові напої

Зараз буквально на кожному розі пропонують взяти каву з собою, і для багатьох це стало таємним ранковим ритуалом. Простим еспресо справа вже не обходиться, в хід пішли модні багатошарові напої з вершками, сиропами, зефірками, посипаннями, шматочками печива і шоколаду. Якщо підрахувати всі допи, то в сумі набереться повноцінний прийом їжі, причому з великою дозою солодощів. Наприклад, велике шоколадне мокко зі “Старбаксу” подарує вам 67 грамів цукру, а просте ванільне латте середнього розміру – 35. Щоб випадково не повечеряти на сніданок, радимо вибирати просту каву, наприклад, капучино і латте, без додавання сиропів і інших “примочок” . Якщо у вас непереносимість гіркоти, додайте 1-2 стікера порційного цукру. Це складе всього 10 грамів.

Какао

Натуральний смак какао гіркий. Щоб перемогти гіркоту, бармени додають туди ударну дозу цукру, через що какао стає швидше десертом, ніж напоєм. А якщо до всього іншого зробити шапку зі збитих вершків, то в результаті вийде 400 калорій і 43 грами цукру – це більше, ніж в пляшечці коли.

Спортивні напої

Випиваючи один такий напій, ви додаєте до раціону близько 50 грамів цукру. Не дивно, адже для тренування перед марафоном його вживання має сенс: цукор постачає енергією перед навантаженням. Якщо у вас пасивний день, можна обійтися і без такої глюкозної бомби.

Джерело

Поділись


Новини партнерів