Лікарі назвали чотири ранніх симптоми хвороби Паркінсона

Хвороба Паркінсона – хронічне неврологічне захворювання, при якому людина поступово втрачає контроль над своїм тілом.

Вчені встановили, що його розвиток пов’язаний з прогресуючою загибеллю нервових клітин стовбура головного мозку, що відповідають за рухові функції.

Точні причини виникнення хвороби до сих пір не виявлені. Вона розвивається поступово. У багатьох випадках пацієнти дізнаються про свій діагноз, коли вже спостерігаються виражені симптоми.

В ході останнього дослідження вчені виявили чотири неочевидних ознаки, які вказують на високий ризик розвитку хвороби Паркінсона, повідомляє Business Insider.
Втрата нюху. Багато пацієнтів вказують, що втратили здатність розпізнавати запахи за кілька років до появи тремору та інших рухових проблем. Спеціальне тестування показало – даний симптом спостерігається у 90% хворих.

Неспокійний сон. У людей зі схильністю до хвороби Паркінсона часто виникають порушення фази швидкого сну. Вони починають рухатися, причому настільки активно, що можуть нанести собі травму, а прокинувшись, не пам’ятають своїх дій.

Вчені відзначають, що у більшості пацієнтів з таким відхиленням хвороба Паркінсона розвивається протягом найближчих десяти років.

Порушення в роботі кишечника. Проблеми з травленням і розлади шлунково-кишкового тракту характерні для хвороби Паркінсона. Нові дані показують, що вони починаються задовго до постановки діагнозу. Це – один з найбільш ранніх симптомів, який може проявитися за двадцять років до перших скарг.

Тривога і депресія. Відчуття тривоги і пригніченості, постійне і не пов’язане з конкретними подіями, яке турбує пацієнтів не більше, як проблеми з рухом. Автори дослідження прийшли до висновку, що вони пов’язані зі змінами в хімічній активності мозку і проявляються ще за десять років до інших симптомів.

Раніше повідомлялося, що на хворобу Паркінсона може вказувати специфічний запах. Правда, він настільки слабкий, що його практично неможливо відчути.

Джерело

Поділись


Новини партнерів