Цей продукт особливо шкідливий для жінок

Імбир – традиційно одна з найпопулярніших добавок: імбирний чай відмінно зігріває і допомагає при застуді, а імбирні пряники асоціюються з дитинством і зимовими святами.

Однак ця пряність не так корисна для організму, як здається на перший погляд. Зокрема, імбир може стати причиною проблем з кишечником і посилити кровотечу. Особливо шкідливий імбир для жінок: він може надати на жіночий організм вкрай негативний ефект під час вагітності і менструації.

За даними Медичного центру Університету Меріленда, високі дози імбиру часто провокують діарею. Якщо ваш організм специфічно реагує на імбир, варто спробувати вживати його разом з їжею, радять фахівці. Не допомагає і це? Тоді краще зовсім відмовитися від улюбленої прянощі.

До речі, вчені з Медичного центру Університету Меріленда повідомили про ще один неприємний побічний ефект імбиру: у деяких жінок він підсилює кровотечу при менструації. Справа в тому, що імбир перешкоджає згущення крові і її згортання через свій антитромбоцитарний ефек.

Більш того: не рекомендується вживати імбир під час вагітності. Хоча вважається, що імбирний чай допомагає майбутнім мамам впоратися з нудотою в першому триместрі, він же може збільшити ризик викидня. Звичайно, викидень можливий тільки в разі, якщо вживати імбир в дуже великих кількостях, проте все одно не варто ризикувати. Також краще не додавати імбир в чай ​​і їжу в перші місяці після пологів, особливо, якщо мати втратила значну кількість крові.

Також імбир може спровокувати здуття живота і утворення газів. Про це говорять дані дослідження Університету здоров’я штату Юта. Причому, якщо в попередніх випадках було достатньо просто стежити за тим, скільки імбиру ви споживаєте, то газоутворення може викликати навіть кілька шматочків імбирного кореня в вашому напої. Вся справа в індивідуальних особливостях організму.

Так що краще за все як можна швидше з’ясувати, як ваш кишечник реагує на імбир і, в разі виникнення неприємних відчуттів, повністю відмовитися від нього. Але навіть якщо у вас немає ніяких особливих реакцій на імбир, постарайтеся вживати його дозовано, щоб ненароком не нашкодити своєму здоров’ю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів