Приховані ознаки пухлини легенів можна визначити по очах

За даними систем охорони здоров’я, рак легенів є одним з найбільш поширених видів раку, діагностованих в світі. Його відносять також до одних з найсерйозніших видів онкології, оскільки його зазвичай важко виявити, поки він не вразив інші частини тіла.

Ознаки захворювання мають тенденцію проявлятися тільки після того, як рак поширився.

Симптоми раку легенів включають наявність тривалого кашлю, який довго не проходить, незрозумілу втрату ваги і сильний біль у грудях. Однак, на думку фахівців, є ще одна прихована ознака хвороби: людина знаходиться під ризиком захворювання, якщо її очі відрізняються за кольором.

Так, ознакою раку легенів може бути пожовтіння очей. Слід пам’ятати, що це також викликає жовтяниця, тоді шкіра і білки очей жовтіють.

Слід негайно звернутися до лікаря, якщо є якісь подібні ризики.

Рак легенів спочатку часто протікає безсимптомно, поки пухлина не стане досить великою, кажуть фахівці. На такому етапі її можна виявити тільки за допомогою рентгена або сканування з іншого приводу.

Тим часом, у міру того, як стан прогресує, з’являються інші симптоми – хрипкий голос, втрата апетиту, кров в слизу або мокротиння.

Якщо пухлина поширилася за межі легень, перші симптоми можуть взагалі не виходити з області грудей. У цьому випадку вони можуть включати біль в спині, сплутаність свідомості, труднощі з ковтанням і ознаки жовтяниці (шкіра або очі набувають жовтого кольору).

Про ризик жовтяниці, а потім і раку легенів може свідчити свербіж, який виникає на шкірі, темніша або дуже бліда сеча.

При цьому жовтяниця також може бути викликана жовчними каменями, панкреатитом, гепатитом, алкогольною хворобою печінки або навіть серпоподібною клітинною анемією. У таких випадках також потрібно відразу ж звертатися до лікарів.

Найбільш поширені попереджають ознаки раку легенів включають біль в грудях, задишку і постійний кашель.

Перспективи при раку легень не такі хороші, як у інших видів хвороби. Пізні симптоми стають причиною того, що приблизно кожен третій пацієнт живе приблизно рік після постановки діагнозу. Протягом 10 років виживає тільки кожен 20-й пацієнт.

Джерело

Поділись


Новини партнерів