ТОП 6 ознак хвороби кишечника

Кишечник – одна з найважливіших складових шлунково-кишкового тракту. Вчені стверджують, що 80% імунітету організму людини залежить від правильної роботи кишкового відділу. Загальна довжина товстого і тонкого кишечника складає майже 6 метрів. Головне його завдання полягає в перетравленні їжі і всмоктування поживних речовин в кров. Так само функцією кишечника є виведення продуктів метаболізму токсинів.

Хвороба кишечника є найпоширенішою хворобою шлунково-кишкового тракту.

Від чого виникають проблеми з кишечником

Виходячи з наукових досліджень, проблеми з кишечником присутні більш ніж у 85% населення розвинених країн. Всі хвороби кишечника починаються через роздратування або порушення цілісності покриву, що слизовою оболонкою покриває стінки кишечника.

Основними причинами розвитку патологій є:

  • куріння;
  • вживання алкоголю;
  • нестача вітамінів;
  • генетика;
  • стрес;
  • порушення харчування і режиму;
  • кишкові інфекції;
  • прийом антибіотиків або інших лікарських препаратів.

Велика частина хвороб кишечника вже давно вивчена і піддається лікуванню.

Симптоми хвороби кишечника

Найпоширенішим симптомом проблеми з кишечником є біль. Регулярні больові відчуття, найчастіше, свідчать про порушення роботи кишечника. Біль може бути як тупий, так і гострий; ниючий або різкий. Зв’язок між больовим синдромом і часом прийому їжі не спостерігається. При проблемах з тонким кишечником біль концентрується в районі пуску, якщо ж неприємні відчуття знаходяться в клубовій області, то існує порушення в роботі товстого кишечника. Але не завжди дискомфорт в животі говорить про проблему роботи кишечника, так само його провокувати може неправильна робота шлунка, печінки і т.д.

Діарея, або навпаки запор, є частим супутником порушення роботи кишечника. Процеси всмоктування корисних речовин при діареї сповільнюється і активно виробляється слиз в кишечнику. Таким чином організм бореться зі збудником вірусу. При діареї в калі можуть спостерігатися слиз або кров. Запор може чергуватися з діареєю.

Кровотеча – найнебезпечніший симптом хвороби кишечника. Він може сигналізувати про порушення цілісності стінок кишечника, але самостійно його виявити складно, на допомогу в цьому випадку прийде лабораторне дослідження калу.

Проблеми з апетитом, внаслідок чого, і різка втрата ваги.

Внаслідок неправильної роботи кишечника продукти бродіння виводяться погано. В області живота скупчуються гази, і у людини спостерігається метеоризм. Супроводжується це здуттям живота. Симптоми з’являються ближче до вечора.

Печія, нудота, блювота.

Уважно прислухайтеся до свого організму і при перших симптомах нездужання звертайтеся до лікаря. Це допоможе розпізнати хворобу в початковій стадії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів