Фахівці назвали продукт, який збільшує ризик передчасної смерті на 50%

Fresh raw salmon fillet with seasonings

Шведські дослідники встановили фактор, який знатний підвищувати ризик передчасної смерті на 50% у літніх людей – вживання жирної риби.

Мова йде про поліхлоровані біфеніли (ПХБ), які накопичуються в крові людини протягом усього життя.

Вчені з Уппсальського університету виявили, що серйозним ризиком передчасної смерті у літніх громадян виступає високий рівень в крові (ПХБ).

Ці речовини забруднюють навколишнє середовище. Вони також можуть накопичуватися в жировій тканині.

Вчені протягом 10 років спостерігали за більш ніж тисячею громадян. Вони виявили, що люди, в чиїй крові зафіксували високий рівень ПХБ, мали на 50% вищий ризик ранньої смерті, ніж ті, у кого вміст небезпечних речовин був низьким.

Поліхлоровані біфеніли у великих концентраціях містяться у жирній рибі, включаючи салаку і дикий лосось.

Джерело

Поділись


Новини партнерів