Щоденна ходьба: 6 переваг для вашого організму

Згідно з дослідженням, проведеним вченими з Кембриджського університету у Великобританії, щоденна ходьба може зменшити ризик передчасної смерті у багатьох людей. Крім того, вона має інші переваги для здоров’я та вашого повсякденного життя.

Нижче ми розкажемо вам про деякі переваги, щоб у вас з’явилася мотивація гуляти кожного дня.

1. Щоденна ходьба допомагає при деменції

Низька фізична активність у людей, які страждають від певних розладів, може збільшити симптоми деменції.

Таким чином, якщо ви будете гуляти кожного дня та тренуватися протягом принаймні трьох разів на тиждень, це може поліпшити ваш загальний психічний стан.

2. Ходьба впливає на стан серця

щоденна ходьба впливає на стан серця

Якщо ви гуляєте кожного дня, це приносить велику користь вашому серцю.

Ходьба допомагає серцю переносити кров без зусиль, і таким чином, покращує роботу всієї серцево-судинної системи. Це, водночас, знижує ризик смертності від серцевих проблем.

3. Прогулянки можуть знизити ризик розвитку раку

Згідно з дослідженням, яке було проведене у 2018 році, ходьба може бути важливою допомогою під час лікування раку, оскільки вона може допомогти зменшити втому, викликану різними терапіями.

У цьому дослідженні було визначено, що як жінки, які страждають від раку молочної залози, так і люди, які мають рак кишківника, можуть допомогти запобігти та боротися з цими видами раку, якщо будуть ходити 180 хвилин на тиждень.

Тому, як ви бачите, є вагомі причини ходити щонайменше 25 хвилин на день.

4. Щоденна ходьба покращує ваш настрій

Згідно з експериментами, що проводилися з людьми, які мають звичку ходити і тренуватися щодня, ходьба може значно поліпшити ваш настрій.

Таким чином, під час емоційного стресу, психічного виснаження або депресії ми рекомендуємо вам виходити на прогулянку в парк або подорожувати в гори, самостійно або з кимось.

5. Ходьба підвищує рівень вітаміну D у вашому тілі

Вітамін D дозволяє кісткам поглинати фосфор і кальцій, що в свою чергу зміцнює кісткову систему. Було продемонстровано, що довгі прогулянки на сонці збільшують кількість вітаміну D у вашому тілі.

Коли шкіра піддається впливу сонячного світла, організм починає виробляти вітамін D, який необхідний для нормального функціонування кісток. Ходити на прогулянки, при цьому використовуючи сонцезахисний крем, це хороший спосіб залишатися здоровим, тому що є дуже мало продуктів, які містять вітамін D.

Тому людям похилого віку рекомендовано щодня виходити на прогулянку, оскільки це допомагає їм зміцнювати свої кістки.

6. Вона допомагає при еректильній дисфункції

ходьба допомагає при еректильній дисфункції

Чоловіки, які здійснюють щоденні прогулянки, отримують велику користь для свого сексуального життя. Деякі дослідження показують, що ходьба як щоденна фізична активність зменшує еректильну дисфункцію у чоловіків.

Це також ефективно для багатьох жінок, оскільки дозволяє їм мати повноцінне сексуальне життя з більшим рівнем задоволеності.

Відчуйте переваги ходьби щодня

Ходьба не лише приносить користь ногам, але впливає на все тіло, у тому числі і розум. Прогулянки допоможуть вам розслабитися, усунути стрес, боротися з депресією і наповнити себе енергією.

Крім того, щоденна ходьба запобігає ожирінню, дозволяє підтримувати ідеальну масу тіла і регулює ваш метаболізм. Все це призводить до більшої тривалості життя.

У всякому разі, майте на увазі, що темп ходьби також важливий. Ви повинні мати хороший темп ходьби, який вимагає певних зусиль (але це не включає ходьбу за покупками).

Джерело

Поділись


Новини партнерів