Медики розповіли, який тиск знижувати не потрібно

Багато препаратів не слід приймати при лікуванні гіпертонії. Доведено, що прийом ліків від підвищеного тиску може скоротити життя людини. Численні дослідження показали, що зниження артеріального тиску у літніх людей до загальновстановленої норми із застосуванням лікарських препаратів, загрожує зниженням розумових здібностей і передчасною смертю.

Дані досліджень підтверджені фахівцями з Німеччини. Протягом десяти років вони вели спостереження за групою добровольців з 1 600 осіб у віці від 70-ти років. Після закінчення дослідження, вчені прийшли до висновку, що літнім людям знижувати тиск вкрай небезпечно для життя!

Ризик передчасної смертності у контрольної групи, яка не брала гіпотензивні препарати був на 40% нижче, ніж у тих, хто знижував тиск за допомогою ліків

Результати досліджень показали, що ймовірність померти у людей, які підтримували тиск в межах 130-140 був нижче, ніж у тих, кому було рекомендовано знижувати артеріальний тиск нижче 130 мм рт.ст.

На даному етапі вченим належить з’ясувати, кому з гіпертоніків в літньому віці можна призначати ліки, а кому – ні.

До слова, вчені розповіли, як боротися з гіпертонією без ліків.

Для цього використовуйте томатний сік. Досить пити 150 мілілітрів, щоб значно знизити тиск. При цьому не потрібно додавати в нього сіль, інакше це спровокує ускладнення гіпертонії.

При цьому лікарі повідомляють, що високий тиск часто з’являється через неправильне харчування або сидячий спосіб життя.

Також ми називали напої, які допомагають знижувати кров’яний тиск. Першим у цьому списку є чай каркаде. Він допомагає вивести зайву рідину з організму. Це рятує багатьох людей, у яких є гіпертонія.

Другим напоєм в тому рейтингу є зелений чай. Якщо приймати по одній або дві чашки в день допомагає скоротити ризик розвитку гіпертонії на п’ятдесят відсотків.

Третім у цьому списку є сік з ананаса. Його компоненти це калій і аскорбінова кислота. Він за своїми природними властивостями схожий на аспірин. Його рекомендують вживати навіть тим людям, які пережили інсульт або мають атеросклероз.

Сік з буряка – це хороший засіб для поліпшення м’язового кровотоку. Він значно зміцнює серце. У ньому багато корисної для нас азотної кислоти.

Також вівсяна каша виявилася найкориснішою їжею для людей, які страждають гіпертонією. До такого висновку прийшли американські дослідники.

Ними було проведено експеримент з людьми, які страждали гіпертонією. В їх добовий раціон була включена вівсяна каша.

Через півтора місяці близько в сімдесяти п’яти відсотків учасників кров’яний тиск знизився до норми.

Джерело

Поділись


Новини партнерів