Зайва вага і хронічна втома: чим небезпечний дефіцит йоду в організмі

Йод в організмі людини відповідає за правильну роботу щитовидної залози. Ця залоза, в свою чергу, регулює роботу ендокринної системи. За підрахунками медиків, близько 80% проблем зі щитовидною залозою пов’язані з неправильним харчуванням, постійним стресом, поганою екологією і дефіцитом йоду в організмі.

“Хронічний йододефіцит призводить до сукупних порушень метаболізму – падіння імунітету, підвищення загальної втоми і більш швидке запасання жиру в області стегон, живота і боків”, – написала дієтолог Світлана Фус в своєму Instagram.

Йод використовується організмом для синтезу гормонів щитовидної залози, які відповідальні за обмін речовин. Ми отримуємо йод переважно з їжі, невелика кількість також надходить з повітря і води. На жаль, більшість населення не може забезпечити організм потребою в йоді.

Фахівець із харчування нагадала, що основними джерелами йоду в харчуванні є морепродукти. Крім цього, важливу роль в йодопрофілактиці займає йодована сіль.

Йод потрібен кожній людині щодня впродовж усього життя. Кількість залежить від віку: 90 -120 мкг/день потрібно дітям до 12 років, для дорослих – 150 мкг йоду на день, а вагітні та жінки, які годують груддю, повинні отримати 200 – 250 мкг/добу цього елементу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів