Здуття живота, набряки, газоутворення: 3 простих засоби для швидкого лікування

Ми пропонуємо вам кілька засобів, які допоможуть легко і природно усунути запалення живота і всі неприємні симптоми!

Здуття живота є дуже поширеною проблемою, яка часто супроводжується болем в області живота, а також скупченням газів, запорами або діареєю.

Причин, що сприяють здуттю живота, може бути безліч. Тому важливо взяти до уваги кілька факторів, щоб визначити джерело проблеми і як можна швидше усунути його. А також слід звертати увагу на їжу яка може провокувати ці симптоми. Особливо якщо здуття живота турбує вас часто.

Поширені причини, що викликають запалення живота:

підвищене газоутворення

Ймовірно, найбільш поширені причини цього – це фрукти, овочі, бобові та продукти, багаті клітковиною. Вони дуже корисні для нашого здоров’я, але вони також є великими виробниками газів. Тому варто зменшити їх вживання до повного усунення проблеми.

А також варто їх вживати приготованими на грилі або пару, щоб полегшити роботу шлунку і кишечнику. Фрукти рекомендується вживати тільки як окремий прийом їжі і тільки в першій половині дня.

затримка рідини

Ще одна з найбільш частих причин, що сприяють здуттю не тільки живота, а й інших областей тіла, таких як руки і ноги. Сечогінні продукти, а також щоденна ходьба протягом 30 хвилин – це найздоровіші і ефективні рішення цієї проблеми.

Харчова непереносимість

До числа найбільш поширених видів непереносимості відносяться непереносимість лактози і глютену. Якщо ваше тіло погано перетравлює цей тип їжі, то ви будете страждати від набряку черевної порожнини і різних висипів на шкіру.

Засоби для зменшення набряку і здуття живота

Для зменшення набряку живота варто використовувати трави з чудовими травними, сечогінними і протизапальними властивостями. В результаті вони допоможуть ефективно боротися з цією проблемою незалежно від її походження. Спробуйте їх:

Чай з ромашки, анісу і кориці

Комбінація цих інгредієнтів є однією з кращих для нашого травного здоров’я. Оскільки вона поєднує в собі чудові протизапальні та травні властивості трьох чудових натуральних інгредієнтів. В результаті це допоможе нам не тільки зменшити набряк, а й усунути газоутворення і поліпшити травлення.

Закип’ятіть чашку води, додайте 1/4 чайної ложки кориці і 1 штуку зірчастого анісу. Вимкніть вогонь і додайте чайну ложку ромашки. Дати постояти 5-7 хвилин, процідити, підсолодити медом і приймати після кожного прийому їжі.

Чай з м’яти і коріандру

Помістіть в каструлю пару чашок води і чайну ложку насіння коріандру. Варіть п’ять хвилин, вимкніть вогонь і додайте трохи м’яти. Дайте постояти 5-7 хвилин, процідіть і підсолодіть медом. В результаті цей чай швидко допоможе видалити всі симптоми.

Чай з м’яти, селери і / або насіння фенхелю

Особливо корисний, якщо набряк викликаний затримкою рідини, так як це допоможе усунути його легко і швидко.

Помістіть в каструлю 500-600 мл води і додайте насіння і листя селери (приблизно столову ложку). Дати кипіти 2-3 хвилини, зняти з вогню і додати трохи м’яти. Дати настоятися 10-15 хвилин, процідити і підсолодити медом. Приймайте пару чашок в день.

Джерело

Поділись


Новини партнерів