Смузі – напої для детоксу: виводять токсини і допомагають схуднути

Добре насититися, відчути полегшення в тілі, вивести токсини з організму і скинути зайву вагу, не витрачаючи часу на приготування їжі, допомагають розроблені експертами-дієтологами смузі – напої для детоксикації.

Здорові, поживні, з низьким вмістом цукру і багаті білком, клітковиною, вітамінами і мінералами вони забезпечують простий і легкий спосіб отримати добову дозу харчування, не порушуючи запасів калорій.

Дієтологи пропонують шість видів таких смузі на основі фруктів, овочів, спецій і інших поживних продуктів. До слова, вони допоможуть за тиждень скинути близько 2,5 кілограма зайвої ваги.

Чорничний смузі

Містить велику кількість антиоксидантів, які борються з вільними радикалами, які пошкоджують клітини, і запобігають хворобам. Смузі – корисні для здоров’я в цілому, не містять молочних продуктів і в них мало цукру.

Готується напій зі свіжої або замороженої дикоростучої чорниці, банана, суцвіття замороженої цвітної капусти, авокадо, води, лимонного соку.

Помаранчевий смузі

Це корисний бананово-апельсиновий коктейль, який не містить цукру, смачний і наповнений калієм і вітаміном С. Для його приготування потрібні апельсини, банан, мигдальне молоко, кубики льоду, сироватковий протеїновий порошок, ваніль.

Смузі з ананаса і гуави

Протизапальні властивості смузі з ананаса і гуави доповнені високим вмістом клітковини і калію. Для нього знадобляться плоди гуави, ананас, полуниця, кокосове молоко, ксантанова камедь (полісахарид, природний стабілізатор, але необов’язково).

Смузі з цвітної капусти

Цей напій з додаванням кількох фруктів для насолоди багатий вітаміном С, клітковиною і калієм. Для приготування нам потрібна цвітна капуста заморожена, банан, кокосове або мигдальне молоко, листова (кормова) капуста, заморожений ананас, насіння чіа.

Лимонно-малиновий смузі

Свіжий і корисний, малиновий і лимонний смузі очищає травну систему, містить кальцій, білок та вітаміни А і D. Для його приготування потрібно використовувати пробіотичне молоко, заморожену малину, лимонний йогурт, мед, лимонний сік, цедру лимону.

Вегетаріанський коктейль Green Smoothie (зелений коктейль)

Цей протизапальний напій ідеально підходить для тих, хто не любить солодощі і віддає перевагу злегка солоному, пікантному коктейлю з додаванням невеликої кількості червоного перцю. Для його приготування потрібні листова (кормова) капуста, помідори, живці селери, зелене пір’я цибулі, часник, лайм, мелений червоний перець, сіль.

Джерело

Поділись


Новини партнерів