Як доглядати за шкірою обличчя перед літнім сезоном

Засоби, які підходять для зимового догляду, досить часто доводиться міняти в весняно-літній період на інші. Адже інгредієнти, які так добре зволожують і підтримують шкіру в гарному стані взимку, можуть зробити її жирною або посилити виділення поту при теплій погоді. Ми розповімо вам про основні правила підготовки шкіри до літа.

Зверніть увагу на склад косметичних засобів

Такі інгредієнти в зволожуючих кремах, як гліцерин, забирають вологу з повітря і утримують її в шкірі – це прекрасне рішення для зими. Однак влітку великої необхідності в цьому немає (якщо у вас не зневоднена шкіра, звичайно), тому засоби рекомендується поміняти.

Відлущуємо шкіру

Не забувайте про засоби які відлущують шкіру механічної дії: скраби, пілінг-гелі. Вони покращують мікроциркуляцію шкіри, що, в свою чергу, сприяє швидкому проникненню поживних речовин в шари епідермісу. В результаті ваша шкіра стане пружною і еластичною.

Зволожуйте шкіру

На сьогоднішній день є багато різних способів, за допомогою яких можна зволожити шкіру обличчя. Косметологи здатні «стерти» сліди віку і прибрати різні зовнішні вади. В їхньому арсеналі величезна кількість препаратів для ін’єкційних методик на основі гіалуронової кислоти – «головного зволожувача», що входить до складу більшості препаратів (одна молекула гіалуронової кислоти притягує і зв’язує 500 молекул води).

Крім того, є сенс вдатися до різних омолоджуючих програмам: плазмотерапія, апаратна косметологія, лазерні процедури, тредліфтінг, масажі та інші. Важливий і грамотний підбір засобів по догляду за шкірою в домашніх умовах. А ще приділіть увагу харчуванню: їжте більше фруктів, овочів, зелені, пийте не менше 1,5 літра води на добу.

Регулярно робіть чистку

Особливо рекомендується робити чистку тим, у кого жирна і пориста шкіра. При підвищеній функції сальних залоз це принципово важливе правило. Слід приділити увагу внутрішньому очищенню організму: ніякі косметичні процедури не зможуть поліпшити шкіру, якщо в організмі багато шлаків і токсинів, тому слід відмовитися від вживання неякісних продуктів, алкоголю і куріння.

Запобігайте появі пігментних плям

З віком, а особливо при зловживанні сонцем у деяких людей з’являються пігментні плями. По суті це гіперпігментація шкіри, викликана нерівномірним розподілом в ній пігменту меланіну. В результаті цього епідерміс може стати місцями більш темного кольору (в даному випадку ми не розглядаємо гіперпігментацію як симптом різних хвороб і гормональних станів). Сучасні косметологічні процедури не тільки освітлюють наявні плями, але і попереджають появу нових. Наприклад, можна провести перед літнім сезоном курс процедур біорепараціі шкіри з препаратами, що містять у складі різні мінерали, пептиди і антиоксиданти.

Хімічні пілінги безпосередньо перед літнім сезоном варто робити з обережністю. Пам’ятайте, що їх «зоряний час» – це осінньо-зимовий період. Якщо ви все-таки не встигли зробити процедуру вчасно, то після її проведення обов’язково користуйтеся засобами з максимальним захистом від сонця (мінімум SPF 50).

Не відвідуйте солярій

Запам’ятайте: солярій – це дуже шкідлива процедура для шкіри. А ще ми не радимо перебувати цілий день на сонці. Починайте з невеликих проміжків часу, щоб не травмувати шкіру. І завжди перед виходом на вулицю обов’язково нанесіть на обличчя сонцезахисний крем з SPF 30 і вище.

Найважливіша і позасезонна порада: прислухайтеся до себе і намагайтеся не перевантажувати організм. Спіть стільки, скільки вам необхідно, проводьте на свіжому повітрі не менше години кожен день. Позбавтеся від шкідливих звичок або хоча б зведіть їх до мінімуму. І обов’язково посміхайтеся!

Джерело

Поділись


Новини партнерів