Чому гіпертонікам просто необхідно їсти кавуни?

Високий кров’яний тиск або гіпертонія є станом, який вражає величезна кількість населення планети. Сучасна медицина забезпечує лікування гіпертонії препаратами, які стабілізують рівень тиску.

Однак ця хвороба, як і багато інших, залежать від способу життя людини, в першу чергу, від стилю харчування. Пошук вченими продуктів, які допомагають боротися з гіпертонією, приносить успіх. Все більше даних з’являється з приводу продуктів, здатних наповнювати організм необхідними поживними речовинами і боротися з високим тиском.

Виявляється, при гіпертонії можуть допомогти звичайні продукти. Наприклад, експерти назвали знайомий всім фрукт – кавун. Саме в ньому відзначені властивості, здатні знизити показники на тонометрі.

Кавун містить кілька ключових властивостей, здатних боротися з гіпертонією. Однією з них є дія калію. Цей мінерал допомагає знижувати тиск через роботу нирок і балансує рівень солі і води в організмі.

Це важливо, тому що сіль є головним фактором високого артеріального тиску.

Якщо споживання солі підвищує кількість натрію в крові і порушує баланс, знижуючи здатність нирок видаляти воду, то калій відновлює його. Він допомагає ниркам працювати більш ефективно і регулює тиск до нормального.

Якщо вірити медичним експертам, всього дві скибки кавуна містять 640 мг калію. Для порівняння: в банані, який також є джерелом калію, міститься 422 мг мінералу.

Крім цього, кавун також є відмінним джерелом магнію і вітамінів А і С.

Магній розслабляє м’язові клітини артерії і допомагає знижувати тиск, вітамін С підтримує здоров’я кровоносних судин, шкіри, кісток, а вітамін А допомагає імунній системі. Всі разом вони є помічниками гіпертоніка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів