Чотири способи знизити рівень цукру в крові і ризик діабету

З огляду на те, що діабет 2 типу пов’язаний з надмірною вагою і нездоровим способом життя, його загрозу можна зменшити внесенням змін до харчування і поведінки в побуті. Експерти нагадали про чотири способи зниження рівня цукру в крові і ризику виникнення самого діабету.

Вони радять скоротити споживання солі, яка підвищує тиск і збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту, які тісно пов’язані з діабетом. Їжу, соуси, сухі сніданки потрібно купувати з написом «без солі» або низьким вмістом.

В деякій мірі допомагає дієта Дюкана, розрахована на 4 тижні харчування з низьким вмістом крохмалистих вуглеводів і жирів. Харчування по системі містить чотири ключові етапи, де щотижня можна вводити додаткові продукти. Це сприяє зниженню ваги за короткий проміжок часу, і в кінцевому підсумку дозволяє знизити ризик розвитку діабету.

Після завершення дієти, потрібно намагатися скоротити вживання крохмалистих вуглеводів, оскільки вони викликають коливання рівня цукру в крові, при перетравленні розчеплюючись на цукор.

Потрібно регулярно перевіряти здоров’я. Якщо в організмі занадто багато поганого холестерину, це може вплинути на кровообіг в організмі і привести до утворення тромбів. Виходячи з цього, можна внести зміни в раціон харчування і спосіб життя, щоб зменшити ускладнення в майбутньому.

Зустрітися з властивостями вуглеводних продуктів. Важливо дізнатися про тип вуглеводів, які у вас найбільше впливають на рівень цукру в крові. Необхідно скоротити їх вживання.

Глікемічний індекс підказує, які продукти підвищують цукор в крові. По можливості уникайте продуктів з високим ГІ, так як вони швидко засвоюються і викликають симптоми діабету.

Продукти з високим ГІ включають білий хліб, картоплю, деякі пластівці для сніданку. Продукти з низьким вмістом GI – солодка картопля батат, боби, сочевиця, вівсянка, хліб з цілісних зерен. Спробуйте замінити продукти з високим ГІ на продукти з низьким ГІ.

Джерело

Поділись


Новини партнерів