Фахівці розповіли про продукт, що допомагає зберегти пам’ять аж до старості

Фахівці Університету Луїсвілля заявили, що здоров’я мікрофлори може підтримувати з’єднання, які містяться в часнику. Крім того, як стверджують експерти, дані сполуки допомагають зупинити процес погіршення пам’яті. До такого висновку вчені дійшли на підставі досвіду з мишами.

Основна користь в алілсульфіді, який помітно покращує когнітивний статус. В процесі експерименту гризунам у віці 24 місяців, що відповідає 56-69 рокам людини, вводили перорально алілсульфід.

Цих особин порівняли з мишами, вік яких становив 4 і 24 місяці, але яким не давали це з’єднання. В результаті миші першої групи мали більш хорошу довгострокову і короткострокову пам’ять. Крім того, миші з цієї групи мали більш здорову мікрофлору в порівнянні з мишами з контрольної групи, у яких також страждала просторова пам’ять.

Фахівці виявили знижену експресію гена NDNF, яка пов’язана зі зниженням когнітивних функцій у гризунів з контрольної групи.

Ген NDNF має велике значення для консолідації спогадів. Завдяки введенню алілсульфіда вченим вдалося підвищити експресію гена. Також вчені виявили, що вживання алілсульфіда перорально сприяло виробленню сірководню, що зупиняє запальні процеси в кишечнику.

Джерело

Поділись


Новини партнерів