Медики назвали популярний продукт, який вбиває ракові клітини

Вчені вважають, що вживання оливок позитивно позначається на стані здоров’я. Так, співробітники Університету Барселони (Іспанія) з’ясували, що шкірка оливок містить в своєму складі маслинову кислоту. Ця речовина перешкоджає розвитку злоякісних пухлин і знищує ракові клітини.

В ході іншого дослідження, яке проводили фахівці з каталонською інституту онкології в Жироні і вчені з Університету Гренади, з’ясувалося, що боротися з онкологічними недугами також допомагає оливкова олія першого холодного віджиму. На думку дослідників, вживання цього продукту сприяє руйнуванню клітин раку молочної залози.

При цьому вчені відзначають, що оливки допомагають в боротьбі не тільки з онкологією. Наприклад, оливкова олія може виконувати роль нестероїдного протизапального препарату. Якщо звичайні медикаменти можуть викликати побічні ефекти, то масло не приносить шкоди організму.

Також фахівці вважають, що вживання оливок в їжу сприяє зниженню рівня холестерину в крові.

Крім цього, темні плоди оливкового дерева сприяють виробленню кров’яних тілець і покращують роботу мозку. Такий ефект досягається завдяки великому вмісту в плодах вітаміну Е.

Джерело

Поділись


Новини партнерів