Фахівці розповіли про корисні властивості перепелиних яєць

У даній статті мова піде про переваги і основні відмінності цього унікального продукту харчування. Ми розкриємо Вам секрет про те, коли вперше з’явився цей суперпродукт, чому його корисно вживати в сирому вигляді і багато іншого. Залишайтеся з нами!

Трішки історії

Яйця використовувалися людиною з незапам’ятних часів, коли ще люди жили неорганізовано (племенами).

Перелічимо основні корисні моменти:

  • Перепелині яйця безпечні для організму людини з точки зору сальмонельозу тому, що у перепілок температура тіла вище, ніж у звичайної курки. Плюсом також є те, що через перепелине яйце сальмонела не може проникнути, оскільки у цій шкаралупи невеликі пори.

При цьому, якщо Ви все ж хочете додатково убезпечити себе від потрапляння в організм не спороносних бактерій достатньо просто піддати продукт термічній обробці (прокип’ятити не менше 3-х хвилин).

  • Високий вміст холестерину

Холестерин – це речовина, яка необхідна нам для здоров’я, так як частина мембранних клітин складаються з цієї речовини, і вимагають її наявності для нормальної роботи.

Однак, надлишок цього з’єднання в організмі призводить до утворення холестеринових бляшок, атеросклерозу та інших негативних моментів. Тому найголовніше не зловживати цим суперпродуктом.

  • Підвищений вміст білка (57гр. На 100 грам продукту)

Білок – це необхідний будівельний елемент для всіх наших клітин і м’язів. Він незамінний для м’язової або кісткової тканини, а також для функціонування імунної системи.

  • Мають невеликий розмір, мають ніжний смак і рівномірну консистенцію;
  • Багаті вітамінами, мікро- і макроелементами (ціанокобаламін, ретинол, аскорбінова кислота і т.д.). Вони займають лідируючі позиції за вмістом калію, фосфору, протеїну, заліза, магнію і натрію.
  • Мають велику харчову цінність 153 кКал на 100гр. (Відзначимо, що 100 грам – це ≈ 5-7штук)
  • Покращують самопочуття і нормалізують функціонування життєво необхідних внутрішніх органів.
  • Зміцнюють організм жінки в період виношування плоду.

Джерело

Поділись


Новини партнерів