Правильне харчування і помірні фізичні навантаження – запорука здоров’я і довголіття. З труднощами складання раціону стикається досить багато людей, що стає причиною серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, ожиріння, проблем зі шлунком.
Особливо це стосується охочих швидко схуднути. Часто неправильне харчування провокує появу зайвої ваги, млявість, виразку шлунка, безсоння. Цей список можна продовжувати, але висновок один: треба приділити максимум уваги своєму харчуванню.
Яким має бути харчування
Коли мова заходить про здорове харчування, перше, що спадає на думку, – треба виключити борошняну, солодку, жирну їжу. Але не всі знають, що є продукти, які ми помилково приймаємо за корисні. У цій статті ми розповімо вам, які продукти заважають схуднути і відчувати себе добре.
Йогурт
Корисні бактерії в кисломолочних продуктах допомагають поліпшити травлення і зміцнити імунітет. Це не відноситься до солодких йогуртів з магазину, так як в них міститься крохмаль і загущувачі, а молочної закваски взагалі немає. Йогурти – це скоріше десерт, ніж необхідний в раціоні продукт. Краще зробити йогурт самостійно з молочної закваски або кефіру, додавши туди ягоди.
Не дарма різні сорти рису відрізняються за ціною, це обумовлено користю злаку. Найбільш корисним вважається бурий рис, так як при обробці в ньому залишаються корисні речовини. Вживання білого шліфованого рису щодня може привести до цукрового діабету та захворювань серцево-судинної системи.
Сухофрукти
Сухофрукти – це корисні цукерки, але не більше. Коли з фруктів випаровується вода, в них залишається тільки цукор і дуже мала кількість вітамінів. Тому краще не зловживати сухофруктами, особливо политими сиропом.
Петрушка
Корисна петрушка, яка покращує травлення, зір, зміцнює нервову систему, може перетворитися на справжню отруту при неправильному вживанні. Присипати петрушкою страви потрібно відразу перед подачею. Якщо ти робиш салат з петрушкою, то краще не заправляти його майонезом, так як петрушка вступає в хімічну реакцію, через яку виділяє нітрити.
Виноград
У винограді багато цукру, через що неможливо припинити його їсти. Виноград протипоказаний діабетикам, людям з виразкою шлунка і тим, хто страждає від ожиріння.
Кукурудза
Консервована кукурудза, як і інші консерви, втрачає корисні властивості. А модифікована навіть заборонена в деяких країнах, так як в її пилку міститься отрута. Корисні властивості кукурудза зберігає, якщо її варити або готувати на грилі.
Авокадо
Так-так, і надзвичайно корисне авокадо може нашкодити здоров’ю, якщо їсти його кожен день. Авокадо досить калорійне, в 100 грамах продукту міститься 245 калорій, а це один повноцінний прийом їжі. Цей продукт не слід вживати при прийомі протизапальних препаратів, так як авокадо може знизити ефект.
Риба
Джерело фосфору і корисних жирів, риба може стати шкідливою через неправильне приготування. Вчені довели, що найкраще готувати рибу в духовці або варити: так вона збереже максимум користі, а смажена риба взагалі не має корисних властивостей, крім смаку. Відмовлятися від риби не варто, краще навчитися її правильно готувати.
Вносити зміни в харчування потрібно поступово, неможливо просто перестати їсти те, що ти їв кожен день. Почніть замінювати звичні шкідливі продукти корисними, а ще краще проконсультуйтеся з дієтологом, він точно підбере відповідний раціон.