6 порад, які допоможуть впоратися з безсонням

Проблеми зі сном можуть виникати в різному віці і за різних обставин. Часті нічні пробудження, сонливість вдень, труднощі з засинанням, а також відсутність глибокої фази сну є ознаками безсоння. У більшості випадків причинами є стресовий стан або погані умови сну. Нижче представлені кілька порад, які допоможуть позбутися від безсоння і налагодити питання сну.

Прийом препаратів на основі мелатоніну

Дане рішення підходить лише для складних випадків, а препарати може прописувати тільки фахівець. Самостійний і безконтрольний прийом ліків з мелатоніном може згубно позначитися на стані здоров’я, посилити існуючу проблему і порушити біологічний годинник.

Помірне навантаження і втома

Щоб швидко заснути, організм в кінці дня повинен відчувати помірну втому. Працівникам розумової праці рекомендується за дві години до сну робити інтенсивну зарядку, потім – виконати вправи на розтяжку і прийняти розслабляючий душ.

Спокійна музика

Легка музика зі спокійним мотивом допомагає швидше і міцніше заснути. Згідно з результатами досліджень, 10-хвилинне прослуховування мелодії фортепіано допомагає позбутися від наслідків стресу, покращує настрій і відновлює здоровий сон.

Відмова від денного сну

Якщо, поспавши в обідній час, ви півночі не можете заснути, не варто наступного разу спати вдень. Сам по собі денний сон повинен бути тривалістю не більше однієї години і лише в тому випадку, якщо ви відчуваєте сильну втому.

Скористайтеся армійською методикою

Відразу після того, як ви лягли в ліжко, повністю розслабте м’язи тіла. Дихайте повільно і спокійно і починайте позбавлятися від потоку думок. Для цього уявіть, що ви перебуваєте на безлюдному узбережжі або лежите в порожній кімнаті в гамаку. Головне – стежити, щоб вас не почали долати глибокі думки філософського характеру.

Відвідайте лікаря

Тривале безсоння може бути одним із симптомів захворювання, яке потрібно лікувати під наглядом фахівців. Тільки грамотний лікар може з точністю поставити діагноз і підібрати необхідний метод лікування.

Джерело

Поділись


Новини партнерів