7 продуктів для безперебійної роботи кишечника

Кишечник – орган, який можна одночасно назвати як працьовитим так  і ледачим. Людина вирішила трохи перепочити, полежати на дивані перед телевізором, наїлася чогось смачного і зайвого, і кишечнику відразу потрібна допомога. Кишечник вимагає уваги до своєї персони, що, втім, не така вже й велика проблема. Є продукти, які допомагають йому працювати на 5 з плюсом. Назвемо їх поіменно.

Здоровий кишечник – радість для кожного

Напевно, немає жодних сумнівів, що товста кишка виконує велику брудну роботу. З цієї причини іноді корисно проводити повне її очищення – це зменшить запори і нормалізує стілець. Є наукові докази щодо того, що очищення кишечника 1-2 рази на рік може знизити ризик розвитку раку товстої кишки.

Трав’яний чай

Трав’яний чай має проносну дію. Особливо, якщо в його складі є алое вера, висівки подорожника блошного і алтей.

Проте, перш ніж використовувати чай саме з метою очищення організму, ви повинні проконсультуватися з лікарем. Якщо він схвалить ваші дії, одна чашка в день стане для вас хорошою звичкою. Втім, порадьтеся з лікарем взагалі перед тим як практикувати очищення організму!

Солона вода

Солона вода теж добре підходить для очищення. Вона буде «працювати» краще, якщо випити її натщесерце вранці. Змішайте 2 чайні ложки солі з теплою водою і швидко випийте суміш. Найкраще використовувати морську сіль або гімалайську. Пам’ятайте, що далеко від санвузла після цього відходити не треба.

Цьому процесу здатна допомогти йога, зокрема поза «Шанко Пракшалана». Ці рухи призначені для очищення кишечника. Почитайте про це докладніше в інтернеті і дійте, але без фанатизму!

Броколі, малина і вівсянка

Продукти з високим вмістом клітковини, кальцію і вітаміну D підтримують травну систему і допомагають запобігти запорам. Їжте броколі, малину і вівсянку. Вживання в їжу цих продуктів врятує від діареї і здуття живота.

Ще одним хорошим доповненням до очищення товстої кишки буде їжа з високим вмістом води – огірки, селера, кавуни і помідори.

Рицинова олія

Про силу рицинової олії знали ще наші бабусі. Її для очищення п’ють і сьогодні.

Сама по собі вона не дуже приємна на смак, тому змішайте її з апельсиновим соком в рівних пропорціях. Це дуже потужний засіб, тому після його вживання будьте вдома мінімум 2 години і не поспішайте на вулицю.

Домашній свіжовичавлений яблучний сік

Яблучний сік, звичайно, по потужності не зрівняється з рициновою олією, але все-таки…

Якщо хочете підсилити його ефект, додайте в сік 1 ст. л. бентонітової глини (її можна купити в аптеці) і додайте дрібку псілліуму (продається там же). Останній відмінно поглинає надлишок води і очищення з ним проходить легше. А глина містить кальцій, магній і інші мікроелементи і добре очищає організм від важких металів, пестицидів і патогенів.

Питна вода

Пийте воду натщесерце з ранку, вона стимулює похід в «дамську» кімнату для усунення проблем від відходів, що накопичилися.

Кімчі, солоні огірки і йогурт

Пробіотики містяться в ферментованих продуктах, таких як кімчі, солоні огірки і натуральний йогурт. Ви будете втрачати їх, коли займетеся очищенням кишечника. Тому не забувайте заповнювати їх кількість!

Джерело

Поділись


Новини партнерів