Корисні властивості горіхів для організму

І чому горіхи сьогодні так дорого коштують? Вся справа в тому, що вони здатні замінити гори лікарських препаратів. Деякі сорти, звичайно, іноземні, але абсолютно всі горіхи наполегливо рекомендують лікарі для щоденного раціону.

Горішки – не тільки поживний перекус, а й профілактика від серйозних захворювань: раку, хвороб серцево-судинної системи, недоумства, Альцгеймера.

Користь горіхів для організму людини

Вчені провели відповідне дослідження і виявили, що регулярне вживання жмені горіхів дозволить вам зберегти здоров’я, красу та бадьорість. Пропонуємо вашій увазі підбірку горіхів, якими слід поповнити свої запаси.

Фісташки

Ці «усміхнені горішки» здатні знизити вагу, якщо їх вживати регулярно. Лікарі радять їсти їх при токсикозі вагітним, а також людям, у яких є проблеми з травленням. Добова норма не перевищує 15 штук.

Грецькі горіхи

Дерево волоського горіха росте на Кавказі, там воно вважається священним, тому зрубаних дерев волоського горіха на Кавказі немає, навпаки, можна зустріти дерева, яким вже кілька сотень років. Користь волоського горіха для організму людини проявляється в поліпшенні роботи мозку і позитивному впливі на нервову систему.

Каштани

Цими горішками люблять поласувати французи. У Франції навіть відзначають День Каштана. Вживати в їжу можна не всі сорти, а тільки посівний каштан. У ньому міститься величезна кількість вітаміну А і С. Перевага цього горіха перед іншими – мінімум жирів, він поживний і дієтичний.

Бразильський горіх

У Бразилії цей горіх називають «рослинним м’ясом», оскільки в ньому міститься багато білків і мікроелементів. З кори дерева бразильського горіха роблять лікувальний відвар для печінки.

Арахіс

Земляний горіх корисно споживати для профілактики серцево-судинних захворювань. Арахіс – потужний антиоксидант, який корисно вживати в сирому вигляді діабетикам, а чоловіки щоденним вживанням горішків вбережуть себе від передчасного облисіння.

Фундук

У лісовому горісі міститься висока кількість калію і кальцію, що робить горіх хорошим антидепресантом. Фундук допомагає в профілактиці онкологічних захворювань і дуже корисний для роботи головного мозку. Головне – не переборщити, в день таких горішків можна їсти не більше 30 г.

Кешью

Горіхи кешью при регулярному вживанні, зволожують шкіру, борються із запальними процесами в організмі, до речі, зменшують болі при менструації у жінок. Ці горіхи є афродизіаком, а ще вони перешкоджають появі підшкірного жиру. Всього жменя таких горіхів в день нормалізує самопочуття і поверне гарний настрій.

Мигдаль

Мигдаль нормалізує роботу нервової системи і запобігає хворобі Альцгеймера. Його корисно вживати людям похилого віку 3 рази в тиждень для підтримки судин в хорошому стані, а ще – це хороший засіб від безсоння.

Всі горіхи краще вживати в сирому вигляді, так як при термічній обробці вони втрачають більшу частину корисних властивостей. Це стосується і каштанів, але їсти їх інакше неможливо, вже дуже вони гіркі. Зберігати горіхи потрібно обов’язково в герметичній упаковці по тій же причині. Щоденне вживання горіхів подарує молодість і красу шкірі, добре самопочуття.

Джерело

Поділись


Новини партнерів