Американські дослідники з Технологічного інституту Іллінойсу радять включити у свій раціон малину людям, які страждають на діабет.
Вплив малини перевірили на групі добровольців із зайвою вагою.
32 учасників розділили на дві групи: у першої групи був діабет 2-го типу, а в іншої – предіабет.
Виявилося, що більше малини їли люди, тим менше інсуліну потрібно клітинам підшлункової для успішного контролю рівня глюкози в крові. Цей ефект вкрай важливий для людей з надмірною вагою, яким зазвичай забороняють включати в раціон фрукти і ягоди через високий вміст в них цукрів.
Малина допомагала організму перероблювати вільні цукри. Фрукт допоміг знижувати вагу учасникам.
Дібет 2-типу – що це?
Або ж інсулінозалежний діабет. Це хронічне захворюванням, при якому порушується обмін речовин. В крові збільшується вміст глюкози (гіперглікемія), що відбувається внаслідок нестачі вироблення інсуліна. Тобто, клітини організму стають несприйнятливими до гормону інсуліну.