Лікар-ендокринолог Вадим Крилов назвав основну небезпеку відмови від обідньої перерви на роботі. Виявилося, що трудоголіки, які не звертають увагу на голод, страждають від погіршення концентрації уваги, роботи травлення і сну.
Здорове харчування передбачає два перекуси і три повноцінних прийому їжі. Найважливішими вважаються сніданок і обід. Перерва на роботі дозволяє знизити рівень стресу, покращити продуктивність, зняти напругу в тілі. Люди, що залишилися без обіду, зазвичай схильні до переїдання перед сном і ожиріння.
Лікар рекомендує у відведений для працівників час йти на обід і дати відпочити мозку і очам. Краще віддати перевагу стравам з овочів, пасті, каші, крупам. В іншому випадку зростає ризик розвитку виразки або гастриту.