
Вчені з Лондонського університету королеви Марії представили увазі 5 природних способів підвищення імунітету. Стаття відповідного змісту опублікована в зарубіжному виданні Daily Mail.
За словами фахівців, зовсім не обов’язково пити таблетки в разі зниженого імунітету, так як підвищити його можна природним шляхом. Зокрема, шавлія відома своїми антибактеріальними, антиоксидантними та протизапальними властивостями. Їй під силу зміцнити дихальні шляхи, в зв’язку з чим рослина часто використовується в боротьбі з застудними захворюваннями.
Схожі властивості має бузина. Дослідження показало, що 60 пацієнтів у віці 18-54 років, які страждають від симптомів грипу, на 4 дні раніше впоралися з недугою завдяки використанню її екстракту.
Яскраво забарвлені продукти, такі як ягоди, темно-зелені листові овочі, помідори, апельсини, солодка картопля, буряк, кавун, баклажани, куркума досить активно допомагають імунній системі боротися з інфекцією. Відзначається, що позитивні результати спостерігаються вже після тижневого їх споживання.
Для додаткової підтримки імунної системи можна додавати в супи трави і спеції, такі як часник, орегано, імбир і куркуму, так як вони мають антибактеріальні та противірусні властивості. Вони також мають термогенні властивості, що сприяє прискоренню обміну речовин і спалювання жиру.
Свіжі фруктові та овочеві соки також допоможуть уникнути застудних захворювань. Листяна зелень містить магній, який допомагає нервовій системі і, в свою чергу, оздоровлює імунну систему.
Вчені проаналізували ряд досліджень, в яких взяли участь близько 11 000 чоловік з 14 країн. Завдання полягало у визначенні, чи пов’язаний дефіцит вітаміну D зі збільшенням застуд в зимовий період. Результати показали, що достатнє вживання риби дає можливість рідше хворіти. Не менш важливим є надходження в організм вітамінів С і А.