
Як з’ясувалося, частою причиною набору ваги є харчування за відсутності голоду. Багато людей вважають за краще орієнтуватися в даному випадку на час обіду, вечері чи сніданку. Кращим рішенням є інтуїтивний підхід.
Дослідники з Ірландії опитали групу з 66 осіб, під час трапези яких мали місце відволікаючі чинники під час трапези. Результати показали, що добровольці, які найчастіше дивляться телевізор і «живуть» в телефоні, схильні до переїдання. Так як в ресторанних стравах зазвичай більше калорій, насичених жирів і натрію, то краще віддавати перевагу домашній їжі, в якій достатня кількість волокна, кальцію, інших корисних речовин.
Ретельне вивчення маркування продуктів може поліпшити втрату ваги, в зв’язку з чим слід відмовитися від переваги якогось бренду. Недоїдання і пропуск їжі призводять до збільшення ваги, а не її втрати.
Вчені прийшли до висновку, що обмеження в жирах, вуглеводах в постійному режимі насправді збільшує споживання їжі в подальшому. Негативним моментом є й те, що в організм надходить менша кількість вітамінів і мінеральних речовин. Наприклад, молочні продукти є головними джерелами кальцію, вітаміну D і калію.
Ще однією розповсюдженою причиною неможливості схуднення є відсутність фізичної активності. Насправді покладатися тільки на дієту просто не можна. Якщо людина відчуває почуття провини через свої параметри, існує висока ймовірність «ефекту плато». Вимірювання успіху тільки числом на шкалі не малює точну картину прогресу, кажуть експерти. Неодмінно ставити безліч завдань.
У цьому ж списку знаходиться нюанс, який стосується калорійності напоїв, на відміну від страв. Не менш важливими причинами є: погана якість сну, яка виникає внаслідок стресу або прийому ліків.