
Апельсин давно відомий не тільки завдяки прекрасним смаковим якостям, а й своїми лікувальними властивостями.
Корисні властивості апельсина:
1. підвищує імунітет
2. покращує апетит
3. знижує стомлюваність
4. зменшує набряклість
5. сприяє швидкому відновленню ран
6. нормалізує обмін речовин, допомагаючи при боротьбі з ожирінням, а також покращує роботу травної системи.
7. допомагає при боротьбі з гіпертонією і атеросклерозом (знижує проникність стінок судин)
8. ефективні при лікуванні подагри, хронічних захворювань жовчного міхура, а також для лікування гіповітамінозів
Апельсиновий сік в чистому вигляді застосовують для комплексного лікування злоякісних пухлин, гастритів і колітів, анемії, гіпертонії, атеросклерозу, цинги, ожиріння, інфекційних і застудних захворювань. Він також ефективний при порушеннях роботи печінки і жовчовивідних шляхів, набряках, запорах, метеоризмі, сечокам’яній хворобі, підвищеної кровоточивості ясен і інших видах кровотеч, для лікування шкірних захворювань.