Тривожні симптоми онкології: 4 ознаки раку

Ракові клітини в невеликій кількості містяться в організмах здорових людей, їх розмноження знаходиться під контролем імунної системи. Якщо виникають будь-які хвороби або на людину починають впливати несприятливі фактори, то клітини з-під контролю виходять і починають досить швидко ділитися. Через це розвивається така хвороба, як рак. Виявити це захворювання можна за допомогою обстеження. Варто знати основні симптоми захворювання, щоб вчасно звернутися за допомогою.

На початковій стадії хвороби рак себе ніяк не проявляє, тому людину ніякі симптоми не мучать. Тому люди і не звертаються за допомогою в лікарню, а в цей час розміри злоякісної пухлини починають збільшуватися. Якщо людина буде регулярно проходити профілактичний огляд, то шанс виявити рак на першій стадії значно збільшиться. Запорукою успіху в лікуванні захворювання є своєчасна діагностика.

Через деякий час рак себе починає проявляти легким нездужанням, головним болем, підвищенням температури. Але людина не повинна списувати все на легке нездужання, так як такі симптоми можуть свідчити про наявність в організмі злоякісних утворень.

Як тільки метастази поширяться, і основна пухлина збільшиться в розмірах, людина почне відчувати сильні больові відчуття, які можуть бути локалізовані в одному місці, а можуть бути поширеними по всьому організму. Загальний стан людини погіршиться, з’являється інтоксикація організму. Як правило, на цій стадії люди починають звертати увагу на стан свого здоров’я.

Якщо людина зауважила у себе хоча б один із симптомів, перерахованих вище, вона повинна піти до онколога на прийом. Лікар пацієнта не тільки огляне, але ще і дасть йому направлення на необхідні аналізи. Як правило, проводиться розгорнутий аналіз, людина здає кров на онкомаркери – це є найточнішим способом визначити рак на початковій стадії, коли розміри пухлини ще не дуже великі.

Також пацієнтові потрібно зробити рентген грудної клітки, ультразвукове дослідження внутрішніх органів. Після цього можуть призначити взяття маленького шматочка пухлини для того щоб провести гістологічне дослідження. Як правило, цього буде  достатньо для того, щоб зрозуміти, чи є у людини рак чи ні. Іноді доводиться проводити комп’ютерну томографію, залежить це від конкретного випадку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів